Business Hi-Tech

Suedezii de la iZettle obţin o finanţare de 60 mil. euro

Suedezii de la iZettle obţin o finanţare de 60 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu

31.08.2015, 00:00 365

Compania suedeză iZettle, un start-up care produce cititoare de carduri de credit care transformă echipamentele mobile în POS-uri, a obţinut o nouă finanţare de 60 de milioane de euro, care să o ajute să lanseze un nou serviciu, prin care să ofere împrumuturi în numerar companiilor mici, scrie Wall Street Journal.

Prin această tranzacţie compania a fost evaluată la 500 de milioane de dolari. Prin noul serviciu de creditare, compania cu sediul în Stockholm va începe să ofere împrumuturi în numerar comercianţilor care folosesc echipamentele sale de „citire” a cardurilor de credit. iZettle va evalua bonitatea clienţilor luând în calcul istoricul de tranzacţii, iar împrumutul va fi achitat prin reţinerea unui procent din încasările viitoare.

„Companiile mici au fost în mod persistent ocolite de companiile tradiţionale din industria financiară”, a declarat Jacob de Geer, CEO şi co-fondator al iZettle. Compania, care are operaţiuni în 11 ţări, printre care Marea Britanie şi Brazilia, intenţionează să lanseze iniţial serviciul de împrumuturi doar în Europa. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO