Business Hi-Tech

Surse: Ciprian Boloş a demisionat din Consiliul de administraţie al Telekom România şi a plecat la ANCOM

Surse: Ciprian Boloş a demisionat din Consiliul de...

Autor: Adrian Seceleanu

13.06.2017, 19:40 482

Ciprian Boloş, care a fost numit de ministrul comunicaţiilor Augustin Jianu la începutul acestui an membru în Consiliul de Administraţie al companiei Telekom Romania Communications - fostul Romtelecom, şi-a dat demisia din poziţia ocupată în cadrul companiei de telefonie şi a plecat la Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), au declarat pentru ZF o sursă de pe piaţa de comunicaţii.

“Ciprian Boloş şi-a dat demisia din Consiliul de administraţie al Telekom România în data de 8 iunie. El a plecat şi de la Poşta Română, unde ocupa poziţia de director de strategie, şi a fost detaşat la ANCOM” a declarat pentru ZF o sursă din industrie.

În data de 8 iunie noul preşedinte al ANCOM Adrian Diţă a emis o decizie prin care a desfiinţat şi reînfiinţat toarte direcţiile din cadrul ANCOM. Prin această decizie Diţă şi-a creat cadrul legal necesar de a-i concedia pe şefii existenţi ai instituţiei şi de a numi alţii noi.

ZF a scris în data de 8 iunie, citând surse din industrie, că principalul “consultant” al noului preşedinte Adrian Diţă în operaţiunea secretă de reorganizare a ANCOM a fost Ciprian Boloş, în ciuda calităţii deţinute de acesta în cadrul companiilor Telekom şi Poşta Română. ANCOM este instituţia care face regulile pe pieţele de comunicaţii şi servicii poştale.

ANCOM a şters de pe pagina web proprie toate numele şefilor şi directorilor din instituţie singura persoană care mai apare la rubrica de pe site “Echipa ANCOM” fiind Adrian Diţă, numit preşedinte al instituţiei în urmă cu o lună, la propunerea Guvernului PSD. De pe pagina web a dispărut şi organigrama instituţiei.

Eliminarea informaţiilor privind întreaga echipă de conducere a ANCOM are loc în contextul reorganizării şoc prin intermediul căruia noul preşedinte are în plan să renunţe la „tehnocraţi“, respectiv la directorii executivi care reprezintă practic „coloana vertebrală“ a instituţiei: Eduard Lovin - care răspunde de direcţia de reglementare, Bogdan Iana - de administrarea spectrului radio, Cristin Popa - de monitorizare şi control.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO