Business Hi-Tech

Systronics: Crestem cu peste 50% in 2006

05.01.2006, 18:09 192

Compania aradeana Systronics, producatoare de componente electronice si hardware, si-a propus in 2006 sa intre si pe piata autohtona, in conditiile in care pana acum productia firmei era destinata in totalitate exportului pe pietele din Elvetia si Italia.

Anul acesta, Systronics mizeaza pe o cifra de afaceri de aproximativ 8 milioane de euro, dupa ce in 2005, aceasta s-a situat in jurul a 5,1 milioane de euro.

"In 2006, vom promova pe piata din Romania serviciile noastre de productie de electronica", a declarat pentru ZF Transilvania Cosmin Popa, CEO al companiei Systronics. Anul trecut s-au investit peste 650.000 de euro pentru a aduce capacitatile de productie la standardele cerute de UE. O directiva europeana interzice introducerea pe piata dupa 1 iulie 2006 a produselor electronice care contin anumite substante periculoase. Una dintre acestea este plumbul, principalul metal folosit in lipirea placilor electronice. Cat priveste piata de outsourcing din Romania, oficialii firmei aradene spun ca se asteapta la o dezvoltare accentuata in urmatoarea perioada. "Pana acum toate companiile din Romania au incercat sa isi realizeze produsele in totalitate in facilitati proprii", a spus Cosmin Popa.

Datorita tendintei accentuate de crestere a costurilor, precum si intrarii iminente in UE, in urmatoarea perioada companiile vor lasa productia pentru firmele specializate, a apreciat el. Ele se vor concentra pe ceea ce stiu cel mai bine sa faca si vor externaliza activitatiile secundare. Aceasta tendinta va afecta si firmele care utilizeaza componente electronice drept materie prima pentru realizarea produselor lor. O alta explicatie pentru cresterea pietei de outsourcing de electronica este ca, odata cu introducerea directivei UE, firmele care utilizeaza placi electronice nu vor mai investi in retehnologizare, ci vor prefera sa externalizeze aceste activitati, a spus Popa.

Compania Systronics este membra a grupului elvetian ElectronicParc Group si si-a inceput activitatea in 1997, in localitatea Sofronea, judetul Arad. In 2000, compania a construit o noua fabrica in Zona Parc Industrial N-V Arad. Grupul ElectronicParc activeaza in domeniul productiei de electronica. Cifra de afaceri a grupului pe 2004 a fost de 95 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO