Business Hi-Tech

T-Mobile dă afară 1.900 de oameni în SUA

T-Mobile dă afară 1.900 de oameni în SUA

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

25.03.2012, 19:31 295

Divizia de telefonie mobilă din SUA a grupului german Deutsche Telekom va reduce cu o treime numărul de call-centere şi va concedia 1.900 de oameni ca parte a planurilor companiei de a reduce costurile pentru a face faţă situaţiei provocate de scăderea numărului de clienţi, scrie Financial Times.

T-Mobile SUA, numărul patru pe piaţa de telefonie mobilă după numărul de clienţi, îşi va consolida numărul de call-centre, care va fi redus de la 24 la 17 până la finele lunii iunie. În total, T-Mobile SUA are 36.000 de angajaţi.

Restructurarea are loc în contextul în care tranzacţia de 39 mld. dolari prin care AT&T intenţiona să preia T-Mobile SUA a eşuat, pe fondul opoziţiei exprimate de autorităţile de reglementare. T-Mobile este, de asemenea, singurul operator din SUA care nu comercializează smartphone-urile Apple iPhone.

În trimestrul patru din 2011 companie a pierdut peste 700.000 de clienţi iar veniturile au scăzut cu 2,7% la 4,6 mld. dolari.

Compania are nevoie de bani şi pentru a construi o reţea 4G (LTE) în SUA, pentru a ţine pasul cu ceilalţi jucători de pe piaţă. Deutsche Telekom a anunţat planuri de a investi 4 mld. dolari în subsidiara din SUA.

Deutsche Telekom deţine şi 40% din acţiunile grupului elen OTE, care controlează la rândul său companiile Cosmote, Germanos, Romtelecom şi Telemobil (Zapp).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO