Business Hi-Tech

Tableta BlackBerry PlayBook iese pe piaţă pe 19 aprilie, cu preţuri pornind de la 500 de dolari

Tableta BlackBerry PlayBook iese pe piaţă pe 19 aprilie, cu preţuri pornind de la 500 de dolari

Autor: Ştefan Vrabie

22.03.2011, 23:47 187

Research In Motion, producătorul canadian al telefoanelorBlackBerry, a anunţat că va lansa tableta PlayBook în Statele Unitepe 19 aprilie, scrie Bloomberg. Noul produs de la RIM va concuradirect cu tableta iPad 2, oferită de Apple. Versiunea Playbook cumemorie de 16 GB va costa 499 de dolari, cea de 32 GB va avea unpreţ de 599 de dolari, iar versiunea de 64 GB, 699 de dolari,conform comunicatului de presă lansat azi de companie.

Anunţul pune capăt săptămânilor de speculaţii cu privire la datacând compania va începe să vândă PlayBook pentru a răspundeliderului de piaţă Apple. Compania Apple, care a vândut mai mult de15 milioane de tablete anul trecut, a raportat că mai mult de 65%din cele mai mari companii din Statele Unite folosesc sau testeazătableta iPad. Printre aceste companii se numără JPMorgan Chase,Sears Holdings şi DuPont.

RIM a prezentat noua tabletă unui număr "semnificativ" decompanii, iar interesul acestora pentru PlayBook este "foartemare", a declarat Jim Tobin, vicepreşedintele serviciilor softwarepentru afaceri de la RIM. Preţurile pentru cele trei modelePlayBook sunt exact aceleaşi ca pentru modelele iPad, făcându-leastfel "foarte competitive", a spus Mike Abramsky, analist la firmade cercetare RBC Capital Markets. Playbook va avea la lansare peste20.000 de unităţi puse în vânzare în magazine din Statele Unite şiCanada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO