Business Hi-Tech

Taiwanezii de la Asus au avut afaceri de 130 mil. dolari anul trecut în România şi merg spre 140 mil. dolari în 2018

Ciprian Donciu, country manager şi business de­velopment manager în cadrul Asus pentru România şi Ungaria

Ciprian Donciu, country manager şi business de­velopment manager în cadrul Asus pentru România şi Ungaria

Autor: Ioana Nita

08.06.2018, 00:07 262

Vânzările de laptopuri generează circa 65% din veniturile locale ale producătorului taiwanez de electronice, segmentul de smartphone-uri începând să câştige tot mai mult teren.

Asus România, subsidiara lo­cală a producătorului tai­wa­nez de electronice, şi-a ma­jo­rat  afacerile la circa 130 mi­lioane de dolari în 2017, iar pentru anul acesta ţinta este de a ajunge la 140 mil. dolari, compania mizând pe noile modele din gamele de ultrabookuri şi lap­topuri de gaming, precum şi smart­phone-uri, inclusiv un model dedicat gamingului.

„Ajungem la o cifră de afaceri de 140 mi­l. dolari anul acesta. Ponderea PC-urilor a scăzut la circa 65% faţă de 70% în 2016. Cu cât evoluează segmentul de smartphone-uri, numeric şi valoric, creşte preţul de vânzare, cu atât «mănâncă» din cota laptopurilor, fără însă să scadă vân­ză­rile acestora“, a declarat pentru ZF Ciprian Donciu, country manager şi business de­velopment manager în cadrul Asus pentru România şi Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO