Business Hi-Tech

Talpeş, Bitdefender: Am mutat producţia echipamentului Bitdefender Box din China în Satu Mare deşi costurile sunt cu 7% mai mari

Talpeş, Bitdefender: Am mutat producţia echipamentului...

Autor: Adrian Seceleanu

23.11.2017, 00:07 1595

Bitdefender, compania românească de tehnologie cu cea mai puternică expansiune internaţională, a transferat din China la o fabrică din Satu Mare producţia celei de-a do­ua generaţii a Bitdefender BOX, un dispozitiv care odată integrat în reţeaua de comunicaţii dintr-o gospodărie ofe­ră protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase ce vizează dispozitivele conectate la internet.

„Bitdefender Box este un echipament proiectat în România, nu asamblăm un kit «no name» luat de pe piaţă. Acum doi ani, când am demarat producţia primei variante Bitdefender Box nu erau condiţii în România pentru producţie, dar între timp acestea s-au schimbat masiv. Costurile sunt puţin mai mari în România faţă de China, pen­tru că vorbim totuşi de Uniunea Europeană“, a decla­rat Florin Talpeş, CEO-ul producătorului de soluţii de securitate IT Bitdefender.

Costurile producerii echipamentului Bitdefender Box în Ro­mânia sunt mai mari cu 7% faţă de China, însă trans­ferul pro­ducţiei a fost o ambiţie personală a fondatorului Bitdefender. În prezent se produc 1.000 de echipamente Bitdefender Box pe săptămână, capacitatea maximă de producţie fiind de peste 3.000 de unităţi. Echipamentul va fi lansat în această lună în SUA,  în decembrie în Canada, iar în restul ţărilor de anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO