Business Hi-Tech

"Tatăl Internetului" din România colaborează cu ANAF "pentru combaterea evaziunii fiscale"

"Tatăl Internetului" din România colaborează cu ANAF...

Autor: Mediafax

15.02.2017, 00:00 1060

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică - I.C.I. Bucureşti vor semna un protocol de colaborare în vederea schimbului de informaţii. 

Potrivit acestuia, ICI Bucureşti va pune la dispoziţia ANAF datele necesare pentru îndeplinirea "atribuţiilor care îi revin privind colectarea veniturilor şi prevenirea si combaterea evaziunii şi fraudei fiscale".

Astfel, Protocolul are ca obiect colaborarea părţilor în vederea transmiterii datelor de identificare din baza de date a ICI Bucureşti ale deţinătorilor domeniilor cu extensia .ro, înregistrate în serviciul RoTLD (www.rotld.ro). ICI Bucureşti este "tatăl" Internetului din Romania, instituţia unde se înregistrează toate domeniile internet.

"Direcţia Generală Tehnologia Informaţiei din cadrul ANAF va asigura aplicaţia informatică de interogare domeniu/vizualizare raspuns, în scopul obţinerii de informaţii despre proprietarul/proprietarii unui domeniu sau a unei liste de domenii de internet din Romania. Compartimentul de specialitate, RoTLD, din cadrul ICI Bucureşti, va dezvolta un serviciu web prin care se vor transmite informaţiile, conform procedurii comune de lucru", a anunţat ANAF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO