Business Hi-Tech

Tatomir: Plecarea mea nu va aduce un nou val de schimbări

Autor: Adrian Seceleanu

20.10.2010, 23:51 55

Ronald Binkofski, director de marketing, business şi operaţiuni al Microsoft Polonia, a devenit ieri noul director general al subsidiarei companiei americane în România după anunţul surpriză privind plecarea din companie a lui Călin Tatomir - numit CEO în urmă cu doi ani.

Este o surpriză doar pentru public, spune însă Călin Tatomir, care a precizat într-un interviu pentru ZF că a anunţat şi a agreat plecarea cu managementul Microsoft în urmă cu mai mult timp. "Am agreat de mai mult timp plecarea şi am căzut de acord să facem anunţul doar când va fi identificat înlocuitorul. Acum a fost găsit înlocuitorul." Când a preluat funcţia de CEO al Microsoft în urmă cu doi ani, Tatomir, atunci în vârstă de 46 de ani, era deja unul dintre cei mai cunoscuţi manageri IT&C de pe piaţă. Funcţia care îi adusese notorietatea a fost cea de director de vânzări al Compaq, compania care a câştigat contractul de 120 mil. euro pentru informatizarea Casei de sănătate - cel mai mare contract IT semnat de stat în ultimii 20 de ani. Când HP a cumpărat Compaq în 2001, Tatomir a refuzat bonusurile de "sute de mii de dolari" pe care le-ar fi primit dacă rămânea în noua companie pentru a-şi înfiinţa propria firmă de consultanţă. După 7 ani, firma lui avea afaceri de peste 1 mil. euro şi o marjă de profit net de aproape 10%.

Tatomir a preluat conducerea Microsoft după o perioadă de 12 ani de creşteri neîntrerupte ale afacerilor, în care compania fusese condusă cu o mică întrerupere de Silviu Hotăran, omul care a pus bazele afacerii gigantului software american pe piaţa locală. Businessul local al Microsoft a crescut atât pe fondul contractelor cu statul, cât şi al expansiunii puternice a economiei, care a adus mai mulţi clienţi din zona privată. Mandatul lui Tatomir a început exact în perioada în care economia locală resimţea puternice efectele crizei financiare. La finele lui 2008 apăruseră primele date privind problemele financiare ale Ultra Pro Computers, la acea dată cel mai mare retailer IT&C din România. În 2009, când vânzările de computere au căzut la jumătate, Ultra Pro închidea toate magazinele şi ieşea de pe piaţă. La capătul a doi ani pe care îi caracterizează drept dificili având în vedere contextul economic, Tatomir spune că din punctul său de vedere cea mai importantă realizare este schimbarea mentalităţii organizaţiei. "Când timp de 12 ani totul merge bine într-o companie şi nimeni nu este dat afară, mentalităţile se aşază într-un anumit fel", spune Tatomir, care adaugă că în noul context era nevoie de "mai multă flexibilitate, de oameni pregătiţi să-şi asume mai multe provocări, pe care să le realizeze sau să fie pregătiţi să-şi schimbe responsabilităţile sau chiar angajatorul". Pe durata mandatului lui Tatomir 8 din 10 oameni cheie din managementul local au fost schimbaţi. "Nu este totul. 25% din oamenii din organizaţie s-au schimbat, dar acest lucru este mai puţin vizibil", spune Tatomir, care susţine că acum compania este mult mai bine pregătită să facă faţă provocărilor de pe piaţă. "Noul manager nu vine pentru a face noi schimbări. Don Grantham, preşedintele Microsoft pentru această regiune, a subliniat în discuţia cu angajaţii că noii lideri sunt OK şi că acum munca va fi direcţionată pe o cristalizare a organizaţiei".

De ce a plecat totuşi Tatomir? Vestea retragerii lui a fost comentată de unele voci din piaţă ca fiind "neprogramată" şi legată de neîndeplinirea unor obiective de business, de scăderi ale cotei de piaţă ale companiei. "La Microsoft, un CEO este evaluat pe mai mult de 270 de parametri, nu doar după cifra de afaceri şi profit - care sunt elementele cheie. Din punctul meu de vedere obiectivele cheie au fost atinse, dar e imposibil să le fi rezolvat pe toate. Niciun CEO nu ar putea face acest lucru. Dar aş sublinia că în trimestrul iulie-septembrie am depăşit cu 100% estimările făcute în iunie. Nu cred că e nevoie de alt comentariu." Trăgând linie, Tatomir afirmă că motivul plecării este în mare parte "presiunea familiei". "Vreau să stau cu nepoţii pe genunchi", spune el. "Este ceva personal, care nu poate fi contestat. Din punctul meu de vedere poate exista ceva şi mai important decât funcţia de CEO al Microsoft România". Tatomir nu se va retrage însă din business, ci va porni o altă afacere, pe lângă cea de consultanţă IT. "Nu pot spune detalii decât după ce îmi închei mandatul de la Microsoft."

Headhunterii explică de ce aduc multinaţionalele expaţi

Echipele de management din companiile româneşti au nevoie de expaţi, pentru că managerii români aflaţi până în prezent la conducerea companiilor nu s-au confruntat cu situaţii de criză, spune Athena Tavoulari, managing director al firmei de executive search Stanton Chase International, care face recrutări de executivi mai ales pentru domeniile IT, telecom şi servicii financiare. "Cred că managerii români nu sunt lideri în adevăratul sens al cuvântului. Criza a arătat că există o lipsă a managerilor adevăraţi, pentru că mulţi au început să lucreze în aceste companiii după anul 2000. Dacă în perioade de creştere reuşeau să-şi motiveze oamenii oferindu-le salarii cu 20% mai mari, de exemplu, în prezent trebuie să restructureze, dar nu ştiu să facă asta în aşa fel încât să reţină talentele în companie", a declarat Tavoulari. "Avem cereri de recrutare pentru manageri de C-level (CEO, CFO) în companiile din IT şi telecom. Companiile locale plătesc mai mult pentru că vor să angajeze oameni cu experienţă şi cu abilităţi în managementul schimbării, de care managerii români nu au avut nevoie până în prezent.  Un român pe o poziţie de CEO într-o companie multinaţională din sectorul IT prezentă pe piaţa locală are un venit brut anual cuprins între 100.000 şi 150.000 de euro pe an. Adelina Mihai

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO