Business Hi-Tech

Taxify coboară tariful la 1,3 lei pe kilometru în România

Taxify coboară tariful la 1,3 lei pe  kilometru în...

Autor: Adrian Seceleanu

23.09.2016, 00:00 610

Taxify, start-up-ul estonian care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri o aplicaţie mobilă prin care pot comanda un taxi sau o maşină privată, a redus la 1,3 lei tariful pe kilometru după mai puţin de două luni de la intrarea pe piaţa din România. 

Taxify scade preţurile la 1,30 lei tarif unic pe km.  „Am decis să scădem preţurile pentru a fi mai aproape de clienţii Taxify mai ales că am văzut din partea lor un feedback foarte bun după lansarea în România”, a declarat Markus Vilig, CEO al Taxify.

Decizia Taxify vine la puţin timp după ce Uber a decis să reducă de asemenea tarifele practicate în România la 1,3 lei pe kilometru.

 Aplicaţia mobilă Taxify, lasată pentru prima oară în 20013 în Estonia, le oferă utilizatorilor posibilitatea de a comanda un taxi sau o maşină privată, intrând astfel în competiţie atât cu americanii de la Uber, cât şi cu start-up-urile locale Clever Taxi şi Star Taxi.

Spre deosebire de Uber, în cazul Taxify tarifarea nu depinde de cât de mare este cererea în momentul solicitării unei maşini, tariful fiind fix pe kilometru. La acesta se adaugă 0,20 lei/minut, faţă de 0,26 lei anterior. Aplicaţia Taxify este disponibilă pentru telefoane cu sisteme iOS sau Android.

Odată instalată, aceasta poate fi folosită atât în Bucureşti, cât şi în oricare din oraşele din Europa sau din lume unde Taxify este prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO