Business Hi-Tech

Telekom a câştigat 33.000 de abonaţi noi la mobil în trim. 2. Numărul de utilizatori de cartele preplătite a alunecat sub pragul de 4 milioane

Telekom a câştigat 33.000 de abonaţi noi la mobil în...

Autor: Adrian Seceleanu

11.08.2016, 08:40 622

Grupul Telekom România a câştigat în al doilea trimestru din acest 33.000 de abonaţi noi la serviciile de telefonie mobilă, până la 1,956 milioane de contracte - cel mai mare număr de contracte înregistrat în istorie de operatorul de comunicaţii - însă compania deţinută de gigantul german tot nu a reuşit să-şi depăşească rivalul RCS&RDS, care a anunţat că avea la finele lunii martie 2 milioane de abonamente doar pe segmentul rezidenţial.

Numărul de contracte noi de abonament obţinut de Telekom România în al doilea trimestru a scăzut cu 23,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, conform datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom.

Pe segmentul de cartele preplătite compania a înregistrat o scădere de 6,3% până la 3,953 milioane de utilizatori. Numărul total de clienţi pentru telefonia mobilă a scăzut cu 1,8% la 5,909 milioane.

Divizia mobilă a Telekom a generat încasări de 106 mil. euro în trim. 2, mai mari cu 7,1% faţă de cele din anul precedent.

Cea mai mare parte a creşterii înregistrate de veniturile diviziei mobile nu a fost însă generată de încasările din serviciile de comunicaţii ci de vânzările de telefoane şi alte echipamente, conform datelor DT. Astfel, veniturile din serviciile de telecomunicaţii ale Telekom Mobile Communications România s-au ridicat în al doilea trimestru din acest an la 81 mil. euro, în creştere cu 2,5% sau 2 mil. euro faţă de anul precedent. În acelaşi timp veniturile din vânzarea de echipamente, telefoane, accesorii au fost de 25 mil. euro în trim. 2, în creştere cu 25% sau 5 mil. euro faţă de anul anterior.

La nivelul primului semestru veniturile totale au fost de 213 mil. euro, în creştere cu 6,5% în timp ce veniturile din servicii au fost de 162 mil. euro, în creştere cu 1,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO