Business Hi-Tech

Telekom a câştigat în trim. 2 abonaţi la telefonia mobilă şi serviciile de televiziune şi a scăzut pe telefonie şi net fix şi cartele preplătite

Telekom a câştigat în trim. 2 abonaţi la telefonia...

Autor: Adrian Seceleanu

03.08.2017, 09:40 817

Grupul Telekom România nu a oferit surprize în al doilea trimestru în ceea ce priveşte evoluţia bazei sale de clienţi, tendinţele fiind similare cu cele din ultimele trimestre: scădere pe net fix, cartele preplătite şi telefonie fixă şi creştere pe televiziune şi abonamente la telefonia mobilă.

Pe segmentul de telefonie mobilă numărul de contracte de abonament a urcat cu 4,7% la 2,047 milioane, în timp ce numărul de cartele preplătite a scăzut cu 18,3%, la 3,23 milioane. Numărul total de clienţi pe telefonia mobilă era la finele lunii iunie de 5,278 milioane, mai mic cu 10,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pe segmentul fix, Telekom a continuat să înregistreze scăderi pe telefonia fixă - o tendinţă care se manifestă şi la alţi operatori pe fondul gradului tot mai mic de utilizare şi de interes pentru această categorie de servicii.

Pe de altă parte, datele grupului german Deutsche Telekom arată că subsidiara sa din România continuă să se confrunte cu o situaţie grea pe segmentul cheie de internet fix: în ciuda investiţiilor masive din ultima perioadă în extinderea reţelei de fibră optică numărul de clienţi se află în scădere, chiar dacă piaţa per ansamblu creşte, după cum o arată rezultatele rivalilor de la RCS&RDS sau UPC. În al doilea trimestru numărul de abonamente la net fix era de 1,191 milioane, în scădere cu 1,1% faţă de iunie 2016.

Grupul a continuat să aloce în acest an sume mai mari pentru investiţii precum extinderea reţelei fixe şi a celei mobile 4G, bugetul ridicându-se în trim. 2 la 36 mil. euro - o creştere de 24,1% faţă de anul precedent.

Serviciile de televiziune rămân o zonă de creştere pentru Telekom: numărul de clienţi a crescut în al doilea trimestru cu 0,7% la 1,471 milioane, conform Deutsche Telekom.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO