Business Hi-Tech

Telekom România anunţă venituri de 234 mil. euro în trim. 1, sub cele ale Orange. Profitul operaţional scade puternic, cu 31%, la 38 mil. euro

 Telekom România anunţă venituri de 234 mil. euro în...

Autor: Adrian Seceleanu

04.05.2016, 08:34 647

Veniturile grupului Telekom România, format din fostele companii Romtelecom şi Cosmote, au fost în primul trimestru din 2016 de 234 mil. euro, cu 2,9% mai mici în raport aceeaşi perioadă din anul precedent, şi sub nivelul înregistrat de rivalii de la Orange – liderul pieţei locale de telefonie mobilă. Profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut puternic, cu 30,9%, la 38 mil. euro, conform datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar.

Subsidiara grupului francez a anunţat pentru primul trimestru din acest an venituri totale de 235,5 mil. euro, în creştere cu 6,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Orange a depăşit în premieră Telekom România din punct de vedere al veniturilor în trimestrul trei al anului trecut.

Operaţiunile fixe au generat venituri de 127 mil. euro, în scădere cu 9,3% în timp ce operaţiunile mobile au generat încasări de 107 mil. euro, mai mari cu 5,9% faţă de cele din anul precedent.

Cea mai mare parte a creşterii înregistrate de veniturile diviziei mobile nu a fost însă generată de încasările din serviciile de comunicaţii ci de vânzările de telefoane şi alte echipamente, conform datelor DT. Astfel, veniturile din serviciile de telecomunicaţii ale Telekom Mobile Communications România s-au ridicat în primul trimestru din acest an la 81 mil. euro, în creştere cu 1,3% faţă de anul precedent.

Datele DT arată şi o reducere semnificativă a bugetului de investiţii – respectiv o scădere cu 32,7% la 33 mil. euro în primul trimestru.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO