ZF 24

Telekom şi Orange oferă primele detalii oficiale despre acordurile istorice semnate în secret în 2015, prin care îşi oferă acces reciproc la reţele

Acordurile au fost semnate la finele anului trecut de Jean Francois Fallacher - CEO al Orange Romania (stanga) si Nikolai Beckers - pe atunci CEO al Telekom Romania

Acordurile au fost semnate la finele anului trecut de Jean Francois Fallacher - CEO al Orange Romania (stanga) si Nikolai Beckers - pe atunci CEO al Telekom Romania

Autor: Adrian Seceleanu

16.02.2016, 14:33 6322

Telekom, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile, şi Orange, liderul pieţei de telefonie mobilă, au anunţat, prin două comunicate de presă că au semnat la finele anului trecut două acorduri de network sharing prin care îşi oferă reciproc acces la reţele, confirmând astfel, pas cu pas, informaţiile publicate în exclusivitate de ZF la finele anului trecut.

“Telekom Romania anunţă o etapă majoră a strategiei sale de broadband mobil, ca urmare a unui acord de roaming naţional încheiat cu Orange România. În baza acestui acord clienţii Telekom Romania vor putea utiliza reţeaua Orange 4G/4GĂ, beneficiind de acoperire extinsă şi calitate superioară pentru serviciile 4G şi 4G Plus”, conform datelor Telekom.

“Orange România anunţă semnarea unui contract cu Telekom Romania pentru acces la reţeaua sa fixă de bandă largă. Pe baza acestuia, Orange va completa portofoliul existent de servicii de voce şi internet mobil, televiziune prin satelit şi internet cu servicii fixe de internet de mare viteză şi televiziune, folosind reţeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania, şi va lansa în curând soluţii de comunicare convergente”, conform comunicatului Orange.

Telekom: Clienţii noştri au acces la reţeaua 4G / 4G Plus a Orange care acoperă 72% din populaţie la nivel naţional şi 96% din populaţia urbană

“Acordul de roaming naţional dintre Telekom Romania Mobile Communications S.A. şi Orange România S.A. acoperă serviciile de date 4G şi 4G Plus, precum şi serviciile de voce prin intermediul reţelei LTE, oferind clienţilor Telekom o experienţă superioară în utilizarea serviciilor de broadband mobil. Astfel, clienţii Telekom Romania se vor putea bucura de tehnologiile de comunicaţii 4G şi 4G Plus chiar şi atunci când nu se află în aria de acoperire a reţelei 4G a Telekom Romania Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea reţelei Orange 4G/4G Plus, care acoperă 72% din populaţie la nivel naţional şi 96% din populaţia urbană. Trecerea de la o reţea la alta se va face fără întreruperi şi nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori.

Beneficiile acestui proiect vor permite Telekom Romania să continue investiţiile în regiunile neacoperite în prezent şi să promoveze oferte şi servicii competitive, în avantajul clienţilor.

Prin acest demers, Telekom Romania îşi consolidează oferta de servicii broadband printr-un avans semnificativ al serviciilor de comunicaţii 4G, în plus faţă de tehnologia de vârf FTTx care oferă clienţilor viteze de Internet de până la 1 Gbps şi (...) servicii de televiziune.

Independent de acordul de roaming naţional, Telekom Romania şi Orange România au semnat, de asemenea, un contract de acces la reţeaua fixă urbană de fibră optică a Telekom. Acesta permite Orange să intre pe piaţa serviciilor de comunicaţii fixe şi să ofere clienţilor săi Internet fix de mare viteză, precum şi servicii TV îmbunătăţite. 

Formatul acestor proiecte, care au la bază cele două contracte, permite Telekom Romania şi Orange România să concureze în continuare independent pe piaţă, în conformitate cu propriile politici comerciale şi strategii de business.

Mai multe detalii privind ofertele comerciale care au la bază acordul de roaming naţional vor fi comunicate în perioada următoare“.

Orange: Vom lansa pachete fix mobil

Reprezentanţii Orange au confirmat, pe de altă parte, că vor lansa pachete fix mobil folosind infrastructura Telekom, oferind detalii şi despre zona de interes pentru aceste pachete: oraşele.

“Orange continuă eforturile de a aduce clienţilor oferte convergente, menţinând direcţia care a dus la crearea serviciului Orange TV prin satelit,  utilizat de peste 275 000 de abonaţi la mai puţin de 3 ani de la lansare. Utilizatorii din România vor putea beneficia în zonele urbane de servicii Orange de internet fix cu viteze de până la 1Gbps şi se vor putea bucura de o experienţă îmbogăţită de televiziune, având posibilitatea de a alege toate serviciile de comunicare de la Orange, cu o factură unică şi un singur Serviciu Clienţi.

Cunoscută pentru premierele aduse pe piaţa din România şi având ca obiectiv să devină un operator convergent la fel de inovator, Orange şi-a îndreptat atenţia în ultima perioadă asupra universului casei şi al familiei, prin servicii precum Orange Smart Home şi apelul Wi-Fi, dar şi prin oferte dedicate.

Independent de acest contract de acces la reţeaua fixă, Orange România şi Telekom Romania Mobile au semnat un contract de roaming naţional. Acesta îi oferă Telekom Romania Mobile acces la reţeaua 4G a Orange.

Cele două companii vor continua să concureze în mod independent pe piaţă, fiecare dintre ele urmându-şi propria strategie de dezvoltare în concordanţă cu viziunea comercială şi de business.

În perioada următoare, Orange va reveni cu mai multe detalii despre serviciile pe care le va oferi”, conform datelor comunicate de Orange.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO