Business Hi-Tech

Telekom suferă de pe urma „competiţiei încinse“: veniturile şi profitul scad în trim. 1

Telekom suferă de pe urma „competiţiei încinse“:...

Autor: Adrian Seceleanu

05.05.2016, 00:07 1362

Veniturile totale ale Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile, au scăzut în primul tri­mes­tru cu 3%, la 234 mil. euro, în timp ce profitul operaţional îna­inte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a coborât cu 31%, la 38 mil. euro - cel mai mic nivel înregistrat în ultimii ani, conform datelor publicate de gigantul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar.

Rezultatele din primul trimestru sunt determinate de „presiunea continuă“ de pe piaţă şi „competiţia încinsă“ care ne-a erodat veniturile şi marja de profit, a explicat de la Atena situaţia Michael Tsamaz, CEO şi preşedinte al grupului elen OTE, prin care nemţii exercită controlul operaţiunilor.

Conform datelor OTE, Telekom Fix a înregistrat în primul trimestru venituri de 137 mil. euro, în scădere cu 8% şi un rezultat EBITDA de 20,2 mil. euro, în scădere cu 37,7% faţă de anul precedent. Telekom Mobile a înregistrat venituri totale de 113 mil. euro, mai mari cu 9,5%, în timp ce rezultatul EBITDA a fost de 18,3 mil. euro, în scădere cu 18% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO