Business Hi-Tech

Telekom, Vodafone, Orange, GfK, certSIGN, Samsung, IDC şi Cisco, despre cum schimbă smartphone-urile România

Telekom, Vodafone, Orange, GfK, certSIGN, Samsung, IDC...

Autor: Adrian Seceleanu

19.05.2017, 00:09 1819

Ediţia cu numărul şase a conferinţei ZF Mobilio, care va avea loc luni, 22 mai, la hotelul JW Marriott din Bucu­reşti, va avea drept principal focus eva­luarea impactului pe care l-au avut smartphone-urile şi aplicaţiile pe piaţa locală.

În cadrul evenimentului, Anca Zamfirescu, head of digital marketing intelligence în cadrul companiei de analiză GfK România, va susţine o prezentare cu titlul „Marea mobi­lizare. Cum schimbă smartpho­ne-urile felul în care comunicăm şi cum­părăm”, care va aborda teme precum evoluţia internetului mobil - ce procent din populaţie îl foloseşte; evoluţia vânzărilor de smartphone-uri, în valoare; evoluţia vânzărilor de wearables, în valoare; ce categorii de smartphone / wearables se vând mai mult.

Reprezentantul GfK va discuta şi despre diferenţele dintre preferinţele actuale ale românilor în materie de telefoane mobile şi cele din urmă cu zece ani, când a început practic explozia segmentului smartphone. Frantisek Mala, director executiv comercial pe segmentul rezidenţial al grupului Telekom România, cel mai mare furnizor de servicii de comu­nicaţii fixe şi mobile de pe piaţă, Valentin Ştefan, director de strategie şi dez­voltare al afacerii din cadrul Vodafone, al doilea operator de tele­fonie mobilă de pe piaţa locală, Andreea Ioniţă - director de strategie al Orange România, şi Cristian Cojocaru, şeful diviziei de telecom din cadrul Samsung România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefoane, vor aborda teme precum: schimbările care au intervenit pe piaţă odată cu explozia smartphone-urilor, ce urmează pe piaţă din punctul de vedere al consumului de smartphone-uri, aplicaţii şi conţinut.

Tematica securităţii cibernetice, care a devenit acută în contextul atacurilor de amploare din ultimele zile, va fi abordată cu Alina Georgescu, country manager al companiei de analiză IDC, Dorin Pena - CEO al furnizorului de echipamente de reţea Cisco România, Adrian Floarea, CEO al furnizorului de servicii de certificare CERTsign, Mihai Scemtovici - manager general, SolvIT Networks şi Mădălin Vasile - Systems Engineer Manager în cadrul Fortinet SEE.

Evoluţia consumului de aplicaţii mobile şi impactul acestora în business şi în comportamentul consumatorilor vor fi abordate în cadrul conferinţei şi de Mihai Rotaru - CEO al Clever Tech (Clever Taxi), Dragoş Cercel, business development manager în cadrul dezvoltatorului de aplicaţii Appscend, Ioan Iacob, managing partner în cadrul producătorului de software Qualitance, şi Marius Hanganu, managing partner în cadrul Tremend, un furnizor local de soluţii software.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO