Business Hi-Tech

Televoice a vândut 150 de eReadere EvoBook şi speră să ajungă la 600 de unităţi până la finele anului

Autor: Adrian Seceleanu

14.12.2010, 23:30 125

Televoice, companie care comercializează sub brandul Evoliosisteme GPS şi alte produse IT&C, a vândut de la începutulacestei luni 150 de cititoare de cărţi electronice EvoBook, lapreţul de 150 de euro, au declarat pentru ZF oficialii companiei.Până la finele anului, compania speră să vândă 600 de bucăţi.

Dispozitivul (18 cm înălţime, 13 cm lăţime) cântăreşte 228 degrame, are o grosime de 9 mm, şi poate stoca în memoria interna de2GB până la 4.000 de cărţi. Memoria este extensibilă la 10 GB prinfolosirea unui card de tip SD. Cu o încărcare EvoBook poate fiutilizat pentru a citi până la 10.000 de pagini, timp de circa 15zile.

Compania a anunţat că EvoBook va fi disponibil începând cu 16decembrie 2010 şi în Librăriile Humanitas din Bucureşti, Sibiu,Cluj, Oradea, Timişoara şi, va putea fi comandat din librăriaonline www.LibHumanitas.ro.

Potrivit reprezentanţilor Televoice, compania va plăti uncomision dacă Humanitas vinde un eReader iar Humanitas va plăti uncomsion dacă utilizatorii EvoBook achiziţionează cărţi electronicede la editură.

"Cu Humanitas, dar şi cu alte edituri precum Nemira colaborareaeste în dublu sens, ei vând în librariile lor EvoBok şi păstreazăun comision, noi vindem pe Evobook ebook-uri ale acestor edituri şine oprim un comision", a declarat pentru ZF Alexandra Vădineanu,directorul de marketing al Televoice. Ea a adăugat că Televoice valansa în curând portalul prin care va pune în vânzare cărţielectronice. "Portalul nostru ebooks.evobook.ro va fi lansat înscurt timp, şi va oferi ebook-uri deţinătorilor de Evobook dar şioricărui alt utilizator. Deja avem 4 edituri cu care am semnatcontracte de distribuţie. Odată cu lansarea Evobook 2 se vor puteaaccesa cărţi direct de pe acesta prin intermediul tehnologieiwireless cu care vor fi echipate".

Compania estimează că va realiza un business de 1,2 mil. euro întrimestrul patru, în creştere cu 23% faţă de anul precedent.Compania, deţinută de omul de afaceri Liviu Nistoran - fost şef alarbitrului telecom, estimează pentru întregul an afaceri de 3,5mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO