Business Hi-Tech

Televoice vine cu tabletă nouă, cu ecran mai mare

Televoice vine cu tabletă nouă, cu ecran mai mare

Autor: Adrian Seceleanu

24.05.2011, 23:40 963

Compania românească Televoice, care vinde sub brandul Evoliosisteme GPS şi diferite alte produse electronice, va lansa pe piaţăîn aproximativ o lună o nouă tabletă PC, care va avea ecran de 9,7inchi, procesor dual core Nvidia Tegra 2, sistem de operare GoogleAndroid şi un preţ "sub 1.500 de lei" (375 de euro), a declaratpentru ZF Liviu Nistoran, preşedintele şi proprietarul firmei, fărăa oferi alte detalii. Tableta se va numi Evolio Neura.

Televoice a mai lansat o tabletă PC la începutul anului,denumită Evotab, care avea un ecran de 7 inchi şi sistem de operareGoogle, la un preţ de 750 de lei. Nistoran spune că firma sa avândut de la începutul anului până în prezent 2.500 de unităţiEvotab. "Rezultatul este peste estimări", a spus el. Compania aredus preţul cu 100 de lei, pe fondul creşterii competiţiei,afir­mă proprietarul Televoice.

Nistoran estima la începutul acestui an că ar putea vinde înacest an până la 7.000-8.000 de tablete PC care să ruleze sistemulde operare Google Android.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte vânzările de cititoare decărţi electronice, lansate pe piaţă de companie la finele anului2010, vânzările au fost sub aşteptări, a precizat Nistoran. "În 5luni am vândut doar 1.100 de unităţi". În ceea ce priveştevân­zările de sisteme GPS sub brand propriu Nistoran afirmă căacestea "s-au vândut slab în trimestrul 1, dar această evoluţieeste tipică în fiecare an. Însă numai în aprilie livrările audepăşit 1.500 de unităţi, iar în mai vor fi la acelaşi nivel".

Pe segmentul de distribuţie, Televoice a semnat noi contracte,prin care va începe să livreze pe piaţa locală sisteme GPS Navigonşi tablete produse de compania franceză Archos.

"Vânzările noastre pe primele 4 luni sunt cu 60% mai mari faţăde anul trecut", a spus Nistoran fără a oferi cifre exacte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO