Business Hi-Tech

Tensiuni în boardul Apple. Unui director protejat de Steve Jobs i s-a cerut să plece

Tensiuni în boardul Apple. Unui director protejat de Steve Jobs i s-a cerut să plece

Autor: Marius Oncu

31.10.2012, 00:00 432

Apple i-a cerut directorului Scott Forstall (foto) să plece din companie după ce el a refuzat să le prezinte scuze clienţilor pentru problemele cauzate de serviciul de hărţi, iar responsabilitatea fost asumată de directorul general Tim Cook, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate situaţiei. Incidentul a reprezentat ultima ciocnire dintre Forstall, un fost protejat al lui Steve Jobs şi şef al diviziei de software pentru dispozitive mobile, cu alţi directori din cadrul Apple. Apple a lansat propriul serviciu de hărţi în septembrie, când a introdus noul sistem de operare iOS 6 şi a lansat la vânzare iPhone 5.

Utilizatorii s-au plâns însă că noul serviciu de hărţi conţine erori geografice, are puţine informaţii şi nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informaţii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale străzilor. Forstall ar fi afirmat la momentul respectiv că Apple poate rezolva problema creată de reacţia puternic negativă a clienţilor la deficienţele hărţilor fără să-şi ceară scuze.

Cook şi alţi directori Apple nu au fost de acord cu Forstall, iar în final directorul general al Apple a semnat comunicatul în care producătorul iPhone le cerea scuze clienţilor. Schimbarea de management este una dintre cele mai puternice din ultimii ani la Apple. De asemenea, compania a anunţat şi plecarea şefului de retail John Browett, fără legătură cu cea a lui Forstall. Surse apropiate situaţiei au afirmat că Apple i-a cerut şi lui Browett, recent numit şef la retail, să plece după ce acesta nu s-a integrat şi ar fi comis "unele greşeli".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO