Business Hi-Tech

Tim Stevens (Engadget), despre războiul Apple-Samsung: mă tem că pe termen scurt progresul în IT va fi afectat

Tim Stevens (Engadget), despre războiul Apple-Samsung: mă tem că pe termen scurt progresul în IT va fi afectat

Autor: Adrian Seceleanu

26.08.2012, 19:29 197

Tim Stevens, redactorul şef al revistei online de tehnologie Engadget - care va fi unul dintre speakerii de la evenimentul ZF Digital '12 organizat de Ziarul Financiar pe 16 şi 17 octombrie în Bucureşti, afirmă că verdictul juraţilor din procesul Apple - Samsung ar putea afecta progresul în tehnologie pe termen scurt.

"Penalităţile de un miliard de dolari sunt doar prima consecinţă a acestei decizii însă sunt îngrijorat în legătură cu ceea ce va urma. Nu vom mai putea mări o pagină web pe alte gadgeturi decât prin metodele utilizate înainte de apariţia iPhone? Stilul ales de Apple pentru a aranja aplicaţiile pe iPhone şi iPad nu va mai putea fi îmbunătăţit de alţi jucători? În cele din urmă acest lucru ar putea însemna că designerii şi dezvoltatorii ar putea găsi noi metode de a ocoli aceste restricţii (…) dar sunt îngrijorat că această decizie va afecta pe termen scurt progresul", scrie Stevens.

O instanţă americană ar putea interzice comercializarea produselor mobile ale Samsung pe teritorul Statelor Unite, după ce compania sud-coreeană a pierdut un proces cu Apple în care era acuzată de încălcarea patentelor şi a fost condamnată la plata a peste un miliard de dolari. Apple a câştigat mai puţin de jumătate din suma solicitatată drept despăgubire, dar judecătorul districtual Lucy Koh ar putea tripla ulterior suma impusă Samsung, potrivit legislaţiei federale.

"Sunt de asemenea îngrijorat pentru că această decizie a mărit substanţial potenţa arsenalului de brevete de invenţii al Apple", adaugă redactorul şef al Engadget. "Geniile creative din Cupertino au tot dreptul să-şi protejeze creaţiile dar sper că rolul lor în perioada următoare va fi acela al unor stewarzi calmi şi înţelepţi deschişi la parteneriate, nu cel al unor războinici nervoşi care vor arunca bombe în întreaga industrie de electronice".

ZF organizează în perioada 16-17 octombrie ZF Digital'12, un eveniment în cadrul căruia unii dintre cei mai influenţi manageri executivi şi antreprenori din industriile online, IT şi telecom vor vorbi despre cum văd evoluţia tehnologiei şi vor dezvălui cum ne-ar putea influenţa deciziile lor viaţa sau planurile de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO