Business Hi-Tech

Titanii din IT investesc peste un miliard de dolari în inteligenţa artificială

Titanii din IT investesc peste un miliard de dolari în...

Autor: Oana Stupinean

14.12.2015, 00:03 1230

Unii dintre cei mai importanţi antreprenori americani din segmentul IT, ca Elon Musk, CEO al Tesla Motors, sau Peter Thiel, fondatorul sistemului de plăţi PayPal, vor investi peste un miliard de dolari în dezvoltarea sistemelor de inteligenţă artificială prin intermediul unei noi companii nonprofit, OpenAI, scrie Bloomberg.

Pe lângă antreprenorii menţionaţi anterior, la dezvoltarea proiectului participă şi preşedintele acceleratorului de start-up-uri Y Combinator, care va fi alături de Musk codirector general al OpenAI.

În ultimii ani, inteligenţa artificială s-a transformat dintr-o curiozitate academică într-un concept care are un impact măsurabil în activităţile zilnice. Computerele rapide, investi­ţi­ile corporaţiilor au ajutat la dezvoltarea inteligenţei artificiale până în punctul unde sistemele de căutare Google ajută Facebook-ul să „înţeleagă“ fotografiile, maşinile se pot conduce singure, iar experţii de la IBM sunt „bătuţi“ de roboţi. „Principalul obiectiv al OpenAI este ca printr-un set de acţiuni ale noastre să creştem probabilitatea unui viitor mai bun. Cu siguranţă nu vrem surprize negative odată cu dezvoltarea inteligenţei artificiale“, spune Musk.

Organizaţia nonprofit a atras mulţi cercetători, care au lucrat în trecut la dezvoltarea roboţilor care pot învăţa să îndeplinească cerinţe bazate pe demonstraţii umane, dar şi la îmbunătăţirea softului pentru a rezolva probleme noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO