Business Hi-Tech

Toate numele şefilor şi directorilor de la Autoritatea de reglementare în comunicaţii au dispărut de pe pagina web. Singurul om care mai apare la rubrica “Echipa ANCOM”: noul preşedinte Adrian Diţă

Mesajul preşedintelui ANCOM către public: Echipa sunt eu

Mesajul preşedintelui ANCOM către public: Echipa sunt eu

Autor: Adrian Seceleanu

13.06.2017, 16:55 822

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituţia care administrează pieţele de comunicaţii şi servicii poştale, cu o valoare de 4 miliarde de euro pe an, a şters de pe pagina web proprie toate numele şefilor şi directorilor din instituţie singura persoană care mai apare la rubrica de pe site “Echipa ANCOM” fiind Adrian Diţă, numit preşedinte al instituţiei în urmă cu o lună, la propunerea Guvernului PSD. De pe pagina web a dispărut şi organigrama instituţiei.

Eliminarea informaţiilor privind întreaga echipă de conducere a ANCOM are loc în contextul unei mutări - şoc făcute săptămâna trecută de Adrian Diţă: emiterea unei decizii prin intermediul căreia sunt desfiinţate şi reînfiinţate toate structurile ANCOM, tertip prin intermediul căruia noul şef are în plan să renunţe la „tehnocraţi“, respectiv la directorii executivi care reprezintă practic „coloana vertebrală“ a instituţiei: Eduard Lovin - care răspunde de direcţia de reglementare, Bogdan Iana - de administrarea spectrului radio, Cristin Popa - de monitorizare şi control.

Conform surselor ZF Adrian Diţă a lucrat în secret la decizia de reorganizare de când a fost numit şef în urmă cu o lună de zile, au declarat pentru ZF surse apropiate situaţiei.
„A fost o surpriză totală, nimeni nu a ştiut nimic. Am primit pe e-mail decizia. Nu s-a lucrat cu Direcţia juridică din ANCOM. Oamenii din Direcţia juridică au aflat tot astăzi (pe 8 iunie - n.red.) odată cu restul instituţiei despre acest plan“, a declarat pentru ZF o sursă familiară cu situaţia din interiorul instituţiei.

Principalul colaborator al lui Adrian Diţă în acest plan de reorganizare al ANCOM ar fi fost Ciprian Boloş, chiar dacă el este şi director în cadrul Poştei Române şi a fost numit şi membru în Consiliul de Administraţie al grupului Telekom România - ambele companii având activitatea reglementată de ANCOM.

Reprezentanţii ANCOM nu au răspuns până în prezent întrebărilor ZF legate de reorganizare, care au fost transmise autorităţii de reglementare în seara zilei de 8 iunie.

Adrian Diţă a evitat, luni, să apară şi la prima demonstraţie live a tehnologiei 5G din România şi din întreaga regiune, care a avut loc ieri în Bucureşti, şi care a fost organizată de foştii săi colegi de la Telekom împreună cu compania Ericsson.

Adrian Diţă, pus de PSD la vârful ANCOM, este un manager cu o experienţă de 15 ani în industria de telecom dintre care 4 ani în vânzări către insti­tuţii guvernamentale şi 11 ani pe segmentul de relaţii guvernamentale. El are şi o conexiune strânsă cu mediul politic în condiţiile în care este fostul soţ al An­căi Alexandrescu - fost consilier al premierului PSD Adrian Năstase, cel mai influent consi­lier al fostului premier PSD Victor Ponta şi fratele unuia dintre consilierii actualului ministru PSD al comunicaţiilor, Augustin Jianu. După nominalizarea lui Adrian Diţă pentru funcţia de preşedinte al ANCOM, fratele său Sorinel Diţă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei de stat SN Radiocom, a cărei activitate este reglementată de ANCOM. Sorinel Diţă este şi consilier al ministrului PSD al comunicaţiilor Augustin Jianu şi angajat al companiei de stat Poşta Română.

Update: Sorinel Diţă, fratele preşedintelui ANCOM, nu mai lucrează la Poştă din ianuarie 2017

Sorinel Diţă, fratele noului preşedinte al ANCOM, nu mai lucrează în cadrul companiei de stat Poşta Română din ianuarie 2017, au transmis ZF reprezentanţii furnizorului de servicii poştale.

“Urmare a informaţiei din cuprinsul materialului din ZF conform căreia, Sorinel Diţă este în continuare angajat al Poştei Române în funcţia de şef al Departamentului reclamaţii, vă facem cunoscut faptul că acesta nu mai este angajatul companiei de la data de 16.01.2017”, conform reprezentanţilor Poştei Române.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO