Business Hi-Tech

Toomas Ilves şi April Rinne, primii speakeri confirmaţi pentru Microsoft Summit 2017

Toomas Ilves şi April Rinne, primii speakeri confirmaţi...

Autor: Ioana Nita

03.08.2017, 00:00 165

Microsoft România, subsidiara locală a gigantului IT american cu acelaşi nume, organizează a cincea ediţie a summitului Microsoft pe data de 7 noiembrie, primii speakeri confirmaţi pentru eveniment fiind Toomas Ilves, fostul preşedinte al Estoniei şi April Rinne, şefa Comisiei pentru economie colaborativă la World Economic Forum.

Toomas Ilves a fost preşedinte al Estoniei între 2006 şi 2016, perioadă în care ţara a devenit cea mai avansată societate digitală din lume, finalizând tranziţia sistemelor de informare şi guvernare în mediul digital. April Rinne este liderul Grupului de lucru pentru economia colaborativă în cadrul World Economic Forum, grup de lucru care analizează efectele şi evoluţiile noilor modele economice aduse de epoca digitală.

Ediţia de anul trecut a summitului Microsoft a adunat împreună aproape 900 de manageri din majoritatea industriilor active în economia românească, de la agricultură la cea financiară sau IT, 35 de vorbitori şi peste 30 de ore de activitate în paralel, împărţite pe mai multe linii de interes. „Ceea ce încercăm să creăm cu Microsoft Summit nu este un moment de etalare a inovaţiei tehnologice pe care Microsoft o aduce mediului de afaceri global, ci un punct de contact între mediul de afaceri local şi cele mai noi evoluţii ale domeniului – fie ele teoretice sau practice – contact care să poată contura o imagine cât mai concretă a viitorului comun,” a declarat Gabriela Matei, director general în cadrul Microsoft România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO