Business Hi-Tech

Top 20 cele mai mari profituri nete din industria de IT&C din România în anul 2016

Top 20 cele mai mari profituri nete din industria de IT&C...

Autor: Adrian Seceleanu

18.07.2017, 20:45 738

Şapte firme controlate de antreprenori români intră în topul 20 al firmelor cu cele mai mari câştiguri din industrie. Compania lui Nicolae Badea a avut un profit de două ori mai mare decât cifra de afaceri. Intrare surpriză în top: o firmă de soft din Craiova.

Orange, Vodafone - cei mai mari jucători de pe piaţa locală de tele­fo­nie mobilă -, subsi­dia­rele giganţilor IT SAP, IBM, Microsoft şi Oracle, dar şi unele dintre cele mai cunoscute companii antreprenoriale locale - printre care se numără Altex, Visual Fan (Allview) şi Bitdefender - au înregistrat anul trecut cele mai mari profituri nete din industria locală IT&C, arată datele raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice, care au fost analizate de ZF. Cu totul, cele 20 de companii au ra­por­tat un profit net cumulat de 1,283 mld. lei (285,8 mil. euro) la afaceri cumulate de 21,7 mld. lei (4,8 mld. euro), corespondent unei marje de 5,9%, conform sursei menţionate. Orange şi Vodafone, liderii pieţei locale de telefonie mobilă, şi-au păstrat poziţia în top în ciuda eroziunii puternice a marjelor din ultimii şase ani, care a determinat o reducere la aproximativ o jumătate a câştigurilor, pe fondul competiţiei mai dure şi al impactului provocat de reglementările locale şi europene. Orange, spre exemplu a raportat în 2011 un profit net de 805 mil. lei şi de 1,6 mld. lei în 2008. Vodafone a avut în 2011 un profit net de 425 mil. lei şi de 1,14 mld. lei în 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO