Business Hi-Tech

Topul celor mai folosite parole pe internet

Topul celor mai folosite parole pe internet

Autor: Oana Stupinean

21.01.2015, 14:58 1634

În ciuda atacurilor cibernetice din 2014, una dintre cele mai utilizate parole ale anului a rămas ”123456”, potrivit datelor centralizate de o companie de securitate informaţională, citate de Wall Street Journal.

Lista anuală a celor mai comune 25 de parole găsite pe internet conţine cele mai proaste combinaţii de caractere, care vor expune pe oricine pericolului unui atac sau furt al datelor personale. Al patrulea raport anual al companiei SplashData, compilat din mai mult de 3,3 milioane de parole sparte în timpul anului, arată că "123456" şi "password" ("parolă") continuă să ocupe primele două locuri din top, ca în fiecare an din 2011.

SplashData a adunat peste 3,3 milioane de parole ale utilizatorilor,sparte şi postate online de hackeri, potrivit Morgan Slain CEO SplashData. Majoritatea datelor a venit din America de Nord şi Europa de Vest. Milioane de parole de conturi din Rusia au fost de asemenea sparte, dar acestea nu au fost incluse în analiză.

O parolă bună trebuie să fie greu de spart, este necesar să conţină litere mari şi mici, numere şi caractere speciale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO