Business Hi-Tech

Topul producătorilor de echipamente telecom: afacerile Nokia au explodat

Topul producătorilor de echipamente telecom: afacerile Nokia au explodat

Autor: Adrian Seceleanu

22.06.2011, 00:07 2241

Fabrica de la Cluj a companiei finlandeze Nokia a ajuns anultrecut, potrivit estimărilor de pe piaţă, cea mai mare companieIT&C din România, după ce cifra de afaceri a ajuns laaproximativ 1,5 mld. euro, arată datele din Anuarul ZF "Cei maimari jucători din economie", care va apărea pe piaţă la finalullunii.

Înainte de deschiderea fabricii, în anul 2007, afacerile Nokiaîn România erau mai mici de 10 mil. euro, excluzând veniturile dinvânzarea de telefoane mobile. Suedezii de la Ericsson au crescut,de asemenea, pe fondul semnării unui contract gigant (dupăstandardele din România) de externalizare cu Romtelecom, companiede la care au preluat 407 oameni.

În plus, peste 800 de români oferă, din sediul din Bucureşti alcompaniei Ericsson, servicii pentru câteva zeci de operatoritelecom din Europa, SUA şi Asia. Potrivit estimărilor ZF, afacerileEricsson au urcat la aproximativ 130 de milioane de euro.

Gigantul francez Alcatel Lucent a înregistrat, pe de altă parte,o cifră de afaceri mai mică în 2010, însă şi-a mărit semnificativprofitul net, potrivit datelor furnizate de companie. Şi numărul deangajaţi al Alcatel Lucent a scăzut în 2010.

Citiţi mai multe în anuarul ZF "Cei mai mari jucători din economie"care va apărea la finalul lunii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO