Business Hi-Tech

Topul salariilor din industria IT. Microsoft România îşi plăteşte cel mai bine salariaţii

Topul salariilor din industria IT. Microsoft România...

Autor: Adelina Mihai

20.01.2017, 00:06 3110
  • Salariul mediu net în sectorul IT a fost de 5.420 de lei în primele 11 luni ale anului trecut, IT-ştii fiind astfel cel mai bine plătiţi salariaţi din economie.
  • Câştigul salarial mediu din IT a fost de 2,6 ori mai mare decât salariul mediu net din economie.
Câştigul salarial mediu al celor 430 de angajaţi ai Microsoft România a fost de 10.800 de lei net pe lună în 2015, arată calculele ZF făcute pe baza infor­maţiilor de la Registrul Comerţului. Pe locul doi în topul salariilor medii din IT se află DB Global Technology, centrul de dezvoltare soft­ware al gigantului Deutsche Bank din România, care a devenit operaţional la începutul anului 2014. În 2015, cei 300 de an­gajaţi ai DB Global Technology au câştigat, în medie, câte aproape 9.900 de lei net pe lună. Pe locul trei în topul com­paniilor IT care îşi răsplătesc cel mai bine salariaţii se află Betfair România Development, centrul de dezvoltare soft­ware din Cluj-Napoca al companiei de pari­uri online Paddy Power Betfair. Compania a ajuns în anul 2015 la un număr mediu de 306 angajaţi şi oferă un venit salarial mediu de peste 9.100 de lei net pe lună.

De ce sunt diferenţe atât de mari între salarii

Veniturile salariale ale angajaţilor din top 50 de companii de IT cu cele mai mari mase salariale din România variază astfel între 2.100 şi 10.800 de lei net pe lună, cu o medie situată la 5.800 de lei net pe lună, arată datele cen­tra­lizate de ZF. Cum se explică diferenţele sem­­nificative de salarii oferite de firmele de IT?

„Companiile IT care oferă cele mai mari salarii au angajaţi pe poziţii specializate, cu valoare adăugată mare în business, pe când cei care au salarii mai mici activează în sectorul de outsourcing IT, unde mulţi angajaţi sunt studenţi sau proaspăt absolvenţi, care lucrează pe poziţii puţin specializate. În plus, unele companii din acest sector care au luat ajutor de stat îşi pot permite să ofere pachete salariale peste media pieţei pentru că au o sursă de venit pe care se pot baza pentru o anumită perioadă, dar pe de altă parte trebuie să garanteze acel număr de locuri de muncă pentru perioada asumată,” a explicat Cristina Postolache, managing partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul resurselor umane Big4HR. Endava, IBM sau Microsoft sunt doar o parte dintre companiile IT care au luat ajutoare de stat  pentru crearea de noi locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO