Business Hi-Tech

Tornado si BitDefender cer falimentul Ultra Pro

03.06.2009, 00:00 44

K Tech Electronics, compania din spatele lantului de magazine IT Ultra Pro Computers, a fost atacata in justitie in mai de catre distribuitorul Tornado Sistems si producatorul de solutii de securitate informationala BitDefender, care cer insolventa firmei, potrivit Tribunalului Constanta.

Procesul intentat de Tornado vine la scurt timp dupa ce distribuitorul a inaintat o somatie de plata companiei Ultra Pro, pentru recuperarea unei datorii de ordinul zecilor de mii de euro. Reprezentantii BitDefender nu au dorit sa comenteze pe marginea dosarului pe care l-au depus la Tribunalul din Costanta. Tot la inceputul lunii mai au mai fost inregistrate doua dosare care cer insolventa K Tech, inaintate de companiile Gigaset Communications Austria si GMN Distributie din Bucuresti.
Oficialii K Tech nu au putut fi contactati pentru a comenta informatiile. De altfel, Catalin Butolo, fostul director de marketing al Ultra Pro si persoana care furniza presei informatii despre activitatea companiei, a parasit retailerul pentru asociatia Eco Tic, care gestioneaza colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.
Potrivit ultimelor informatii disponibile in piata, K Tech, fondata de sotii Alina si Cristian Fughina, are datorii neachitate de peste 15 mil. euro la banci si furnizori.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO