Business Hi-Tech

TotalSoft pune director de strategie un manager de la Microsoft

TotalSoft pune director de strategie un manager de la Microsoft

Bogdan Musat este noul director de strategie si marketing al TotalSoft

17.07.2008, 17:52 236

Compania TotalSoft, producator local de software pentru mediul de afaceri, l-a recrutat in functia de director de strategie si marketing pe Bodgan Musat, 34 de ani, fostul sef al grupului de "evanghelisti" din cadrul Microsoft Romania.
Alaturi de alti trei oameni, Musat avea sarcina de a dezvolta si coordona relatiile pe termen lung cu partenerii si dezvoltatorii software.
El a lucrat in ultimii sase ani pentru reprezentanta locala a celui mai mare pro-ducator de software din lume, ocupand, pe rand, pozitiile de account technology specialist, trainer si specialist pe segmentul de servere.
In ultimii doi ani a ocupat functia de partner & developer evangelism lead. Ecosistemul de parteneri reprezinta o componenta importanta a businessului companiei americane in Romania.
In cadrul TotalSoft, Musat va fi responsabil de definirea strategiei companiei pe termen mediu si lung, alaturi de directorul general Liviu Dragan. De asemenea, el va administra componenta de marketing (pozitie pe care TotalSoft nu a mai avut un director de circa un an), precum si programele de parteneriate strategice.
Conform oficialilor TotalSoft, un accent deosebit va fi pus pe dezvoltarea si pozitionarea companiei pe pietele internationale. In primavara acestui an, compania a abandonat planurile de a realiza achizitii in regiune, intentionand sa deschida in schimb sucursale in Statele Unite, dar si in Bulgaria si Ungaria.
Pentru a-si atinge acest obiectiv, dar si cel potrivit caruia cifra de afaceri a TotalSoft va depasi pragul de 100 mil. dolari (67,3 mil. euro) pana in 2013, compania a recrutat o serie de directori, inclusiv de la sucursalele locale ale companiilor Oracle si Orange.
Astfel, compania l-a luat in decembrie 2007 pe Iris Constantinescu, fost director IT al Orange, iar in aprilie 2008 pe Marius Balaceanu, care a fost directorul de vanzari al Oracle. El va conduce filiala din Statele Unite a TotalSoft, care si-a inceput activitatea la sfarsitul lunii mai.
Bodgan Musat a absolvit Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti, precum si Facultatea de Cibernetica Statistica si Informatica Economica din ASE (Academia de Studii Economice). El este inscris intr-un program MBA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO