TotalSoft: România nu se poate baza pe imigranţii din ţările vecine pentru a rezolva problema resurselor umane din industria IT

9 feb 2016 Autor: Ioana Nita

TotalSoft, compania locală specializată în furnizarea de soluţii software de business, a ajuns anul trecut la o echipă de 450 de angajaţi, cu 70 mai mulţi faţă de anul anterior, majo­ri­ta­tea fiind recrutaţi după efectuarea stagiului de internship din cadrul organizaţiei, în con­di­ţiile în care în prezent lipsa forţei de muncă spe­cializată este principala proble­mă în industria IT. 

„Anul trecut am angajat circa 70 de oameni, dar foarte greu. Recrutarea este pro­ble­ma numărul unu la ora actuală a companiei noas­tre. Motivul principal este că nu sunt sufi­ciente resurse, iar România nu are un val de emigranţi din Moldova, Bulgaria, Turcia sau Grecia care să dorească să lucreze la noi“, a declarat pentru ZF Liviu Drăgan, CEO şi fon­da­tor al TotalSoft. El a adăugat că astfel pro­blema deficitului de forţă de muncă se răs­frân­ge asupra întregii industrii producătoare de software din România.

Pe piaţa locală de profil cererea pentru spe­cialişti IT este de circa 12.000 de persoane, în timp ce oferta este de doar 8.000, potrivit sur­selor din piaţă.

Problema lipsei de forţă de muncă spe­cia­li­zată a fost soluţionată până acum de TotalSoft prin programul de internship pe care îl derulează anual.

„Noi rezolvăm problema de recrutare cu ini­ţiativele de internship. Majoritatea celor recru­taţi anul trecut au fost interni“, a precizat Drăgan. TotalSoft a ajuns anul trecut la afaceri de 24 de milioane de euro, circa 40% din acestea fiind generate de proiectele obţinute pe plan internaţional.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.02.2016

 
Cuvinte cheie:
TotalSoft
, imigranţii
, resurse umane
, industria IT
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide