Business Hi-Tech

Tranzacţie în America. UiPath, prima companie românească din IT evaluată la 1 miliard de dolari

Autor: Ioana Nita

05.03.2018, 00:08 4623

♦ În a treia rundă de finanţare, start-up-ul fondat de Daniel Dines şi Marius Tîrcă a atras 120 mil. dolari (conform Techcrunch) de la un grup de investitori americani.

Start-up-ul UiPath, specializat în dezvoltarea de soluţii pentru auto­matizarea proceselor in­terne ale unei companii cu aju­torul roboticii, a obţinut recent o finanţare de 120 milioane dolari care a pro­pul­sat compania la o evaluare de peste un miliard de dolari, conform portalului Techcrunch, care citează surse apropiate tranzacţiei.

„UiPath a luat o finanţare serie B de 120 de milioane de dolari, rundă care îi cata­pultea­ză evaluarea peste 1 miliard de dolari“, conform portalului. Astfel, UiPath a devenit pri­mul „unicorn“ al industriei locale de IT, fiind singurul start-up local de tehnologie care a reuşit să ajungă la o evaluare de un milion de do­lari în decurs de doar trei ani de la înfiinţare.

„Catapultare este cuvântul-cheie aici: com­pania a luat ultima finanţare în aprilie 2017, în valoare de aproximativ 30 milioane dolari, care a evaluat compania fondată în Bucureşti România, acum cu sediul central la New York, la 109 milioane de dolari. Cu alte cuvinte, valoarea companiei a crescut de 10 ori“, notează portalul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO