Business Hi-Tech

Tranzactie surpriza: Parti din New Com, cumparate de RCS si Romtelecom. Un bancher de investitii face bani din telecom

09.08.2009, 19:00 47

New Com Telecomunicatii, unul dintre cei mai mari furnziori alternativi de servicii telecom de pe piata, format prin achizitia si integrarea a zeci de retele de cartier, a vandut prin doua tranzactii separate retele din Moldova, Banat si sudul tarii catre RCS&RDS si Romtelecom.

"Am vandut catre RCS&RDS, in luna iulie, retele in care aveam aproximativ 30.000 de utilizatori. Tranzactia a fost mai mare de cinci milioane de euro", a declarat pentru ZF Mircea Lucacel, directorul general al New Com.

Printr-o alta tranzactie, incheiata in luna martie, New Com a vandut alte retele catre compania NextGen Communications, furnizor de servicii telecom controlat de Romtelecom. "Retelele vandute catre compania controlata de Romtelecom aveau aproximativ 30.000 de abonati", a spus Lucacel.

RCS&RDS si Romtelecom sunt cei mai mari jucatori de pe piata locala internet.

New Com a fost infiintata in 2007 si s-a dezvoltat prin achizitia si integrarea a peste 50 de retele de cartier.

Unul dintre actionarii New Com este casa de consultanta Capital Partners, care, impreuna cu alte doua fonduri de investitii, controleaza 90% din titlurile operatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO