Business Hi-Tech

Trei români au dezvoltat o platformă hardware pentru gadget-uri „purtabile“

Dragoş Muşetescu

Dragoş Muşetescu

Autor: Ioana Nita

25.07.2014, 00:06 1230
O echipă de trei antreprenori români, reuniţi sub brandul Pocketo, a creat o platformă hardware ce poate fi utilizată pentru dezvoltarea unor gadgeturi „purtabile“ (wearable - în limba engleză) -  de la brăţări care pot monitoriza diferite activităţi până la ceasuri inteligente. Dispozitivul hardware creat de Pocketo dispune de conectivitate Bluetooth, wi-fi, accelerometru şi un motor pentru vibraţii, şi include şi o soluţia de tip cloud care permite instalarea de software şi actualizarea acestuia fără ca dispozitivul hardware să fie conectat la calculator.
 
„Îţi poţi face o brăţară care poate fi utilizată pentru a monitoriza locaţia copiilor, sau poate fi transformată într-o o brăţară care să nu te lase să adormi sau care să joace rolul de portofel pentru monede virtuale de tipul bitcoin“, a explicat pentru ZF Dragoş Muşetescu, unul dintre fondatori, care este absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.
 
Muşetescu a creat Pocketo alături de două foste angajate ale IBM România: Roxana Băbătie şi Roxana Cristea. Ideea înfiinţării Pocketo - care permite şi realizarea a diferite automatizări în locuinţă -  a apărut în condiţiile în care la nivel global se dezvoltă o nouă industrie, a echioamentelor conectate la internet - aşa numitul „internet al lucrurilor“.
 
În prezent se estimează că există circa 300.000 de dezvoltatori pentru această nouă industrie, urmând ca numărul acestora să se dubleze până în 2016, iar în 2020 să ajungă la 4,5 milioane, potrivit estimărilor citate de Mu­şetescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO