Business Hi-Tech

Trei smartphone-uri Nokia au fost lansate astăzi. E suficient pentru a concura cu Apple?

Trei smartphone-uri Nokia au fost lansate astăzi pe piaţă. E suficient pentru a concura cu Apple?

Autor: Radu Racu

14.09.2010, 14:14 254

Cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, Nokia, alansat marţi trei modele noi de telefoane inteligente (smartphone)în încercarea de a-şi păstra cota de piaţă pe unul din cele maiprofitabile segmente ale comunicaţiilor mobile, scrie Reuters.

Cele trei smartphone-uri lansate la Londra de Nokia - E7, C7 şi o nouă versiune C6 - sunt dotate cu ecrane tactile(touchscreen) şi funcţionează cu sisteme de operare Symbian.Compania finlandeză deţine 40% în volum pe segmentul vânzărilor detelefoane inteligente. Cele trei telefoane vor fi puse în vânzarecu preţuri între 260 şi 495 de euro.

"Cele trei smartphone-uri Nokia au fostîmbunatăţite semnificativ faţă de modelul N97 însă ştim cu toţii căproducătorul nu a făcut progrese suficiente iar orice promisiune înacest sens nu va convinge piaţa", spune Carolina Milanesi, analistla compani de cercetare de piaţă Gartner.

Nokia l-a desemnat săptămâna trecută pe Stephen Elop, directoruldiviziei de business a companiei Microsoft, în poziţia de directorexecutiv. Elop, primul director de origine străină care va conduceNokia, îl va înlocui pe Olli-Pekka Kallasvuo, care deţinea poziţiadin anul 2006. Decizia ar putea marca o schimbare radicală destrategie în cadrul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO