Business Hi-Tech

Trei start-up-uri locale de tehnologie au câştigat peste 20.000 de dolari la conferinţa How to Web

Trei start-up-uri locale de tehnologie au câştigat...

Autor: Ioana Nita

04.11.2016, 00:00 685

Trei start-up-uri locale de tehnologie - The Newsroom, Enty şi MRise - au primit premii în valoare totală de peste 20.000 de dolari în cadrul How to Web Startup Spotlight 2016, program dedicat dezvoltării afacerilor de tehnologie din cadrul conferinţei How to Web. În cadrul evenimentului s-au oferit în total patru premii în valoare de 31.200 de dolari, acestea fiind sponsorizate de companiile de tehnologie Ixia, Bitdefender şi CyberGhost.

Premiul cel mare, de 15.000 de dolari, a fost câştigat de The Newsroom, start-up-ul local care le oferă creatorilor de conţinut o soluţie prin care să distribuie conţinut digital  rapid, personalizat şi relevant pentru cititori în funcţie de interesele lor. Celelalte trei start-up-uri câştigătoare - start-up-urile locale Enty, MRise şi start-up-ul francez LiveMon - au primit fiecare câte 5.600 de dolari.

Fondatorii ENTy au dezvoltat un dispozitiv medical folosit pentru a analiza echilibrul urechii interne în vederea corectării şi măsurării posturii, iar echipa de la MRise a creat un dispozitiv care integrează tehnologia „Internet of Things” (IoT) în motociclete pentru a trimite notificări despre accidente şi pentru a integra o alarmă inteligentă. Francezii de la LiveMon au dezvoltat o tehnologie complexă de monitorizare care generează soluţii de identificare şi eliminare a ameninţărilor care pot afecta serviciile companiilor.

În afară de MRise, cele trei start-up-uri premiate s-au alăturat listei celor 10 echipe finaliste care au intrat în etapa următoare a programului How to Web Startup Spotlight 2016. Celelalte start-up-uri finaliste sunt BOX2M (România),  Findie (Marea Britanie), InnerTrends (România), TalentBrowse - (România), TypingDNA (România), Holosee (România), Lampix (România). Juriul a fost format din fondatori de startup-uri active pe piaţa globală, mentori internaţionali şi investitori activi. În total 50 de echipe şi-au prezentat produsele în cele două zile a conferinţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO