Business Hi-Tech

Trilulilu a lansat aplicaţia de muzică online Zonga

no title

Autor: Claudiu Ilioiu

03.02.2012, 15:35 2117

Trilulilu a lansat o aplicaţie care permite utilizatorilor să acceseze, pe calculator sau de pe telefonul mobil, mai mult de 1.700 ore de muzică şi peste 5.800 de artişti, prin trei variante de abonament, cel mai scump fiind de 4,99 euro/lună.

Noua aplicaţie constă într-un un player de muzică pe care utilizatorii îl pot instala pe orice computer sau telefonul mobil, pentru a asculta orice melodie.

"Produsul pe care îl lansăm astăzi va îmbunătăţi fundamental modul în care românii ascultă muzică. Cel mai important aspect al Zonga este că asculţi prin streaming, adică fără să descarci fişierele în calculator. Toată muzica ta preferată este deja acolo, e suficient să selectezi ce vrei să asculţi şi să te bucuri de muzică. E ca şi cum ai avea muzica de oriunde din lume cu tine, tot timpul", a declarat în cadrul unei conferinţe, fondatorul Trilulilu, Sergiu Biriş.

Zonga a fost dezvoltată în decurs de doi ani şi jumătate de o echipă de şase oameni. Conform oficialului companiei, investiţiile în comunicare se vor ridica la aproximativ 500 de mii de euro în acest an, principalul canal de promovare fiind Trilulilu.

Proiectul este susţinut de marile case de discuri din lume, cu care au fost semnate parteneriate, şi de Oficiului Român pentru Drepturi de Autor (ORDA).

"ORDA susţine proiectul Zonga, pentru că acesta reprezintă prima alternativă palpabilă la pirateria muzicală online. Faptul că acest serviciu va asigura protejarea operelor prin streaming în loc de downloading, dar şi faptul că autorii operelor vor primi drepturile care li se cuvin sunt din punctul de vedere ORDA principalele motive pentru care salutăm apariţia acestui serviciu", a precizat Răzvan Câşmoiu, Directorul Direcţiei de Expertize şi Constatări din cadrul Oficiului Român pentru Drepturi de Autor (ORDA).

Conţinutul care se regăseşte în cadrul aplicaţiei este 100% legal, o mare parte din vânzările de abonamente mergând spre casele de discuri care furnizează melodiile.

Zonga este momentan disponibil în variantă Private BETA, 500 de utilizatori fiind invitaţi să testeze produsul şi să ofere sugestii de îmbunătăţire. Lansarea oficială este estimată pentru luna aprilie.

"În prezent pe site există peste 1.700 ore de muzică şi peste 5.800 de artişti, în final, pe Zonga vor fi peste 1,5 milioane de melodii din întreaga lume" a mai precizat Briş.

Pe lângă website, Zonga va fi disponibil şi prin intermediul unei aplicaţii desktop, dar şi pe dispozitive mobile - în prezent pe iPhone, iPod Touch, iPad şi Android, fiind în dezvoltare versiunile pentru alte tipuri de telefoane mobile cu acces la internet.

Aplicaţia dezvoltată de Trilulilu poate fi interconectată cu platformele Facebook, YouTube şi Trilulilu, prin care utilizatorii pot să urmărească ce melodii ascultă prietenii lor şi să importe automat artiştii preferaţi.

Serviciul poate fi accesat pe Internet, la adresa www.zonga.ro, prin intermediul unei aplicaţii desktop dezvoltată pe platforma Adobe Air şi pe mobil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO