Business Hi-Tech

Trump acuză Amazon că plăteşte prea puţin pentru serviciile de livrare prin poşta SUA

Trump acuză Amazon că plăteşte prea puţin pentru...

Autor: Ioana Nita

02.04.2018, 00:00 373

Preşedintele SUA Donald Trump a pornit al doilea atac într-o singură săptămână la adresa Amazon, cel mai mare retailer online din lume, cu privire la faptul că acesta beneficiază de tarife mult prea mici pentru serviciile Poştei Americane, şi că un plăteşte suficiente taxe, scrie agenţia Reuters. 

Donald Trump a postat sâmbătă pe reţeaua de socializare Twitter un comentariu cu privire la practicile Amazon, întărindu-şi acuzaţiile făcute cu câteva zile înainte.

„Referitor la acest subiect, s-a raportat că Poşta SUA va pierde în medie 1,5 dolari pentru fiecare colet pe care îl livrează pentru Amazon. Acest lucru înseamnă miliarde de dolari”, a scris sâmbătă preşedintele SUA pe contul său de Twitter. Investitorii sunt îngrijoraţi de măsurile luate de autorităţi împotriva Amazon, acţiunile retailerului online înregistrând o scădere de 3,3% de miercuri pe joi, ceea ce a afectat automat şi valoarea de piaţă a companiei cu circa 24 miliarde dolari.

“Dacă Poşta SUA ar mări tarifele, costurile Amazon de livrare s-ar majora cu 2,6 miliarde dolari”, a spus Donald Trump, adăugând că Amazon trebuie să plătească costurile şi taxele “reale”. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO