Tudor, Class IT: România poate ajunge uşor la 200.000 de IT-işti

8 apr 2015 Autor: Roxana Rosu

România trebuie să reînfiinţeze şcolile profesionale şi colegii tehnice de electronică, informatică, cu o durată de 1,5 ani, prin care să crească numărul de absolvenţi de IT şi să acopere cererea de pe piaţa muncii, a spus marţi la ZF Live Bogdan Tudor, fondator şi director executiv Class IT, firmă de software şi outsourcing.

„Un milion de IT-işti este o ţintă extrem de ambiţioasă, ar fi nevoie de decenii. Dar 200.000 de IT-işti sau 10% din PIB în 3-5 ani e un target foarte uşor realizabil cu o strategie bine pusă la punct. Până acum tot ce s-a făcut în domeniu s-a făcut doar la nivel individual, dar este nevoie să ne punem toţi la o masă, cei implicaţi în acest sector şi să stabilim o strategie, să facem din IT un domeniu strategic.“

Bogdan Tudor spune că programarea seamănă în prezent cu un lego, iei nişte funcţii, proceduri, le legi între ele şi iese o aplicaţie informatică. Pentru un astfel de job angajatul nu trebuie să coboare la un nivel de programare de bază, să ştie circuite, ci să înveţe rapid un limbaj abstractizat şi să conecteze nişte piese de lego.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.04.2015

 
Cuvinte cheie:
it
, absolventi
, refuz
, zf
, romania
, crestere
, zf live
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide