Business Hi-Tech

Tudor Postolache, Amber Studio: În IT există o „bulă“ a salariilor, care probabil se va sparge

Tudor Postolache, Amber Studio: În IT există o...

Autor: Mihaela Pascari

22.12.2016, 00:07 9326
Firmele din domeniul IT care vin să investească pe piaţa românească ofe­ră salarii mari pentru a atrage can­didaţi potriviţi punând ast­fel presiune pe restul industriei.

„În IT există o bulă a salariilor, care probabil se va sparge la un mo­ment dat. Firmele noi care intră în pia­ţă aruncă cu bani şi este normal pen­tru că ei trebuie să atragă oamenii cu ceva“, a spus Tudor Postolache, head of operations în cadrul Amber Stu­dio, companie românească de jo­curi electronice.

Pe de altă parte, piaţa forţei de mun­că suferă în continuare din cauza lip­sei de candidaţi specializaţi în do­me­niul IT. Astfel, ofertele de muncă cu care îi asaltează angajatorii deter­mi­nă candidaţii să devină mai pre­ten­ţioşi în ceea ce priveşte venitul sala­rial, deşi pregătirea lor este mai slabă. „În industria IT sunt oameni puţini şi din ce în ce mai slab pregătiţi, dar şi cu pretenţii salariale din ce în ce mai mari. Nu vor să lucreze dacă nu le ofe­ri posibilitatea de a lucra într-un lim­baj de programare dorit de ei“, a ex­plicat Postolache. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO