ZF 24

Twitter este evaluată la 12,8 miliarde dolari înainte de listarea pe bursă

Twitter este evaluată la 12,8 miliarde dolari înainte...

Autor: Ioana Nita

07.10.2013, 16:18 158

Twitter este evaluată la 12,8 miliarde de dolari, potrivit documentelor pentru listarea pe bursă a reţelei de socializare, care deşi a revoluţionat modul în care persoanele distribuie informaţiile, este încă o companie neprofitabilă, scrie Bloomberg.  

Twitter a făcut publice la sfârşitul săptămânii trecute documentele privind listarea la bursă, prin care intenţionează să strângă un miliard de dolari, aceasta fiind cea mai aşteptată ofertă publică iniţială a unei companii de tehnologie după cea a Facebook.

Preţul unei acţiuni Twitter a fost stabilit la 20,62 de dolari, iar compania americană va oferi spre vânzare 620 milioane de acţiuni, conform unor surse apropiate situaţiei. 

Twitter a raportat în prima jumătate a anului o pierdere netă de 69,3 milioane dolari, faţă de rezultatul negativ de 49,1 milioane dolari înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Reprezentanţii companiei au declarat că Twitter a acumulat până la 30 iunie anul acesta, un deficit de 418,6 milioane dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO