Business Hi-Tech

Twitter încheie cea mai mare afacere de publicitate de până acum

Twitter încheie cea mai mare afacere de publicitate de...

Autor: Ştefan Stan

23.04.2013, 11:06 883

Twitter a încheiat cea mai mare afacere de publicitate a companiei de până acum, cu unul dintre liderii mondiali în industra reclamelor, Starcom MediaVest Group, potrivit unei surse familiară evenimentului, scrie Financial Times.


Aranjamentul garantează clienţilor Starcom MediaVest Group (SMG), companii precum Procter & Gamble, Walmart, Microsoft şi Coca-Cola, acces preferenţial la anumite sloturi de publicitate, cercetare şi date, şi noi produse, spre exemplu sondaje mobile “In-Twitter”, un program care va permite companiei să obţină opinii ale consumatorilor în timp real. 

Afacerea cu SMG valorează sute de milioane de dolari şi se desfăşoară pe parcursul a câţiva ani, reflectând atât importanţa în creştere a Twitter în media şi marketing, cât şi noua politică a companiei despre relaţia cu televiziunea.

“Credem că industria s-a axat pe o premisă greşită, accea de a alege între Twitter şi TV. Nu este ceea ce credem noi. Twitter este o punte între cele două”, a declarat Adam Bain, directorul de finanţe al Twitter

Afacerea de publicitate nu este exclusivă şi nu împiedică Twitter să încheie parteneriate similare cu alte companii de marketing. Contractul a fost încheiat într-un moment în care Twitter dezvăluie o serie de noi produse de publicitate, şi plănuieşte să colaboreze mai apropiat cu reţelele de televiziune.

“Twitter a ajuns, într-o perioadă foarte scurtă de timp, de la un experiment, la ceva esenţial”, susţine Laura Desmond, CEO al SMG.

Deşi suma alocată de companiile de publicitate pentru Twitter este o fracţiune din cei 205 miliarde de dolari pe care acestea îi cheltuie pe reclame la televzor în Statele Unite, bugetele se schimbă rapid. Este preconizat că veniturile globale pe publicitate ale Twitter se vor dubla în acest an, de la 288 de milioane de dolari în 2012, la 582 de milioane de dolari în 2013, conform eMarketer, o companie care se ocupă cu studii de piaţă.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO