Business Hi-Tech

Uber e dispusă să facă concesii pentru a fi în continuare operaţională în Londra

Uber e dispusă să facă concesii pentru a fi în...

Autor: Ioana Nita

25.09.2017, 00:00 432

Compania americană Uber, care le oferă utilizatorilor de smartphone-uri o variantă de transport alternativă taxiurilor, este dispusă să colaboreze cu autorităţile britanice pentru a putea primi din nou autorizaţia de a opera în Londra, scrie Reuters.

„Deşi încă nu ni s-a solicitat să facem nicio schimbare, am dori să ştim ce putem face. Dar pentru acest lucru este nevoie de un dialog pe care încă nu am reuşit să îl avem”, a declarat Tom Elvidge, directorul general al Uber la Londra. Purtătorul de cuvânt al autorităţii de transport din Londra (Transport for London - TfL) a refuzat să comenteze.

TfL a şocat compania americană Uber vineri, când a decis să interzică funcţionarea acesteia în Londra din cauza condiţiilor de siguranţă, anulându-i licenţa începând cu 30 septembrie. Compania a făcut însă apel, astfel câ până la soluţionare mai poate funcţiona.  Uber a cerut utilizatorilor să semneze o petiţie, care până sâmbătă la ora 22 fusese semnată de 600.000 de oameni.

De asemenea, circa 20.000 de şoferi de Uber i-au scris direct e-mailuri primarului capitalei britanice. Uber are în total peste 40.000 de şoferi înscrişi în sistem la Londra şi circa 3,5 milioane de utilizatori ai aplicaţiei.

Declaraţia lui Tom Elvidge de vineri:

„Interzicând aplicaţia noastră în Londra, primarul şi Autoritatea de Transport din Londra cedează unui mic grup de oameni care vor sa restricţioneze dreptul de a alege al consumatorilor. În urma acestei decizii, 40 000 de şoferi licenţiaţi vor rămâne fără loc de muncă, iar londonezii nu vor mai avea acces la o opţiune de transport accesibilă şi convenabilă.

Pentru a apăra drepturile partenerilor noştri precum şi dreptul consumatorilor londonezi de a alege, intenţionăm să contestăm imediat această decizie în justiţie.

Şoferii parteneri Uber sunt licenţiaţi pentru transport în regim Private Hire (închiriere maşină cu şofer) de către Autoritatea de Transport din Londra şi au trecut prin aceleaşi verificări de siguranţă ca şi şoferii de black cabs. Tehnologia noastră merge chiar mai departe în ceea ce priveşte siguranţa fiecărei călătorii, toate cursele fiind înregistrate prin GPS. Am urmat întotdeauna regulile Direcţiei de Transport în ce priveşte raportarea incidentelor grave şi avem o echipă dedicată care lucrează în acest scop cu Poliţia Metropolitană. Aşa cum am comunicat deja Direcţiei de Transport, soft-ul denumit „greyball“ nu a fost folosit şi nici nu s-a luat în calcul folosirea acestuia în UK, în scopul menţionat de către Autoritatea de Transport din Londra.

UBER operează în peste 600 de oraşe din lume, inclusiv în peste 40 de oraşe şi comune din UK. Această interdicţie ar arăta întregii lumi că, departe de a fi deschisă, Londra interzice companiile inovative care dau consumatorilor posibilitatea de a alege.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO