Business Hi-Tech

Uber, evaluată la 50 mld. dolari după investiţia Microsoft

Uber, evaluată la 50 mld. dolari după investiţia...

Autor: Ioana Nita

03.08.2015, 00:00 863

Gigantul IT Microsoft va face o investiţie de circa 100 milioane de dolari în start-up-ul american Uber Technologies, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii mobile, potrivit unei surse citate de agenţia Bloomberg. Astfel, start-up-ul american este evaluat în prezent la 50 mld. dolari după ce la începutul anului, când a obţinut o altă finanţare, valora 40 mld. dolari.

„Am depus solicitarea pentru autorizarea acestei noi finanţări încă de acum două luni”, a spus Kristin Carvell, purtător de cuvânt al Uber Technologies. Reprezentanţii Microsoft au refuzat să comenteze. Microsoft a vândut luna trecută o parte din divizia serviciului de hărţi Bing către Uber. Cele două companii au convenit de asemenea să colaboreze pentru integrarea serviciului de asistenţă vocală - Cortana - astfel încât programarea curselor Uber să apară în calendarul utilizatorilor.

Uber Technologies, condusă de Travis Kalanick, alocă investiţiile pentru a-şi extinde operaţiunile la nivel internaţional. Serviciile Uber sunt disponibile în prezent în peste 300 de oraşe din 58 de ţări, inclusiv în România. Lansarea serviciilor Uber a stârnit o serie de proteste în diferite oraşe, acestea fiind chiar interzise în unele ţări fiindcă reprezintă o concurenţă neloială pentru firmele de taximetrie şi ameninţă siguranţă pasagerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO