Business Hi-Tech

Uber s-ar putea alia cu cel mai mare operator de taxi din Singapore

Uber s-ar putea alia cu cel mai mare operator de taxi din...

Autor: Ioana Nita

23.08.2017, 00:00 155
Compania americană Uber, care oferă servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii mobile, se se află în prezent în discuţii cu cel mai mare operator de taxi din Singapore, ComfortDelgro Corp Ltd, în vederea încheierii unui parteneriat, potrivit agenţiei Reuters. Parteneriatul ar ajuta compania americană să câştige teren în faţa competitorului său principal din Asia – Grab. ComfortDelgro a semnat un acord cu Uber pentru discuţii exclusive în vederea încheierii unui parteneriat strategic, care ar putea viza colaborarea pentru gestionarea flotei de autovehicule, precum şi a soluţiei software de rezervări pentru cursele de taxi din oraşul-stat, potrivit unui anunţ făcut de operatorul de taxi către bursa de valori din Singapore. 

În plus, parteneriatul dintre cele două companii ar putea include şi posibilitatea ca taxiurile ComfortDelgro să poată fi comandate prin intermediul aplciaţiei Uber. ComfortDelgro este liderul pieţei de taximetrie din Singapore, cu o flotă de 15.000 de taxiuri. Grab, competitorul Uber din Asia, are o cotă de circa 95% pe piaţa de profil din regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO