Business Hi-Tech

Ultimele noutăţi: Google va lansa pe piaţă, la sfârşitul lui noiembrie, o tabletă care să concureze iPad

Ultimele noutăţi: Google va lansa pe piaţă, la sfarsitul lui noiembrie, o tabletă care sa concureze iPad
19.08.2010, 16:58 51

Google va lansa pe piaţă, la sfârşitul lui noiembrie o tabletăPC care va rula Chrome OS ca sistem de operare şi prin caregigantul internet speră să concureze iPad-ul de la Apple.

Conform publicaţiei Download Squad, tableta va fi produsă decompania HTC.

Conform site-ului, tableta va avea la bază o platformă NvidiaTegra 2, aceasta fiind recunoscută pentru procesorul care esteeconomic din punctul de vedere al consumului de curent, fiindfolosit în principal pentru device-uri mobile.

Tableta va avea o rezoluţie de 1280x720 pixeli, va fimultitouch, cu o memorie de 2 GB de RAM şi şi o unitate de stocaresolid state de cel puţin 32 GB.

De asemenea, tableta Chrome va dispune de GPS, camera video şiposibilitatea de mărire a capacităţii de stocare printr-un cititorde carduri de memorie. Printre elementele de conectivitate se vornumăra accesul la reţele WiFi, conexiuni Bluetooth şi 3G.

Există speculaţii şi cu privire la preţul pentru versiunea debază, acesta ridicându-se la 300 de dolari.

Google a mai încercat în colaborare cu HTC să intre pe segmentulsmartphone-urilor, prin scoaterea pe piaţă a telefonului Nexus One,dar această încercare s-a dovedit a fi un eşec, gigantul internetneavând infrastructura necesară pentru a face faţă plângerilorclienţilor. Gigantul internet a renunţat la vânzarea telefoanelorprin magazinul online, concentrându-se pe retailul clasic.

Primele zvonuri privind intrarea în luptă cu Apple pesegmentul tabletelor PC au apărut încă dinfebruarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO