Business Hi-Tech

Un braşovean trece de la lohn la producţia de huse pentru mobile

Un braşovean renunţă la lohn şi face huse pentru mobile

Radu Jitaru, director general şi proprietar al grupului Diversitas

Autor: Adrian Seceleanu

26.02.2013, 00:08 2901

Radu Jitaru, un antreprenor din Braşov, care a produs încălţăminte în sistem lohn într-o fabrică cu 100 de angajaţi, va recruta în acest an 50 de oameni pentru a susţine trecerea de la lohn la propria linie de încăl­ţăminte şi huse pentru telefoane mobile şi tablete.

"Estimăm că vom produce în acest an 20.000-30.000 de huse pentru telefoane mobile şi tablete", a declarat pentru ZF Radu Jitaru, director general şi proprietar al grupului Diversitas, prezent în cadrul târgului Mo­bile World Congress din Barcelona.

O husă din piele produsă la fabrica din Braşov va costa în jur de 50 de lei (12 euro), astfel că la un volum de 30.000 de huse încasările pot fi estimate la 360.000 de euro. Grupul Diversitas, care include mai multe companii, a avut anul trecut afaceri de aproape un milion de euro.

"Fabrica a produs de la data lan­sării circa trei milioane de perechi de încălţăminte pentru branduri precum Asolo, Tecnica, Roces sau Nero Giardini. Plata pentru activitatea în sistem lohn este destul de mică, însă am păstrat acest business pentru că în ultimii ani am pregătit lansarea propriului brand de încălţăminte S-Karp", a spus Radu Jitaru.

Compania va păstra şi producţia în sistem lohn.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO