Business Hi-Tech

Un design îmbunătăţit pentru bateriile Li-Ion actuale promite triplarea capacităţii de stocare

Un design îmbunătăţit pentru bateriile Li-Ion actuale...

Autor: Dorian Prodan

28.07.2014, 15:30 888

 De-a lungul timpului, cercetătorii au prezentat diverse tehnologii interesante care ne-au promis acumulatori cu o fiabilitate mai bună şi o capacitate de stocare mai mare, însă acestea nu s-au prea materializat până acum.  Un grup de cercetători din cadrul universităţii Stanford propune însă un design care este promiţător deoarece nu este decât o îmbunătăţire a omniprezentei tehnologii Litiu-Ion, însă permite mărirea considerabilă a eficienţei şi capacităţii de stocare.

Bateriile Litiu-Ion aflate în prezent pe piaţă folosesc un catod fabricat din oxizi sau fosfaţi complecşi de litiu şi un anod fabricat din carbon sau siliciu. Ideea fabricării unui anod fabricat tot din litiu a fost analizată de multă vreme deoarece promite o eficienţă mult mai bună, însă încercările anterioare nu au avut rezultate prea grozave: o eficienţă iniţială de numai 96 de procente şi o degradare la 50 de procente după numai 100 de cicluri de încărcare/descărcare.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO