Business Hi-Tech

Un fost angajat al Apple lansează o reţea socială

Un fost angajat al Apple lansează o reţea socială

Autor: Ştefan Vrabie

24.03.2011, 23:45 34

Bill Nguyen (foto), un antreprenor în serie care şi-avândut ultima sa companie către Apple în 2009, a lansat Color, oreţea de socializare pentru smart­phone-uri, care le permiteutilizatorilor care instalează o aplicaţie pe mobil să par­tajezepoze, videoclipuri şi texte, simultan, în timp real cu alţiutilizatori care se află pe o rază de 46 de metri şi au un terminalcu acelaşi soft instalat.

Color este o aplicaţie gratuită şi poate fi instalată pesmartphone-urile cu platforma Apple iOS şi Google Android, scriepresa internaţională.
Pornind de la faptul că partajarea pozelor şi fişierelor cuconţinut video este cea mai populară activitate de pe Facebook,fondatorii Color speră că reţeaua va reuşi să devină un concurentpentru gigantul Facebook, care are peste 500 de milioane deutilizatori.
Nguyen crede că reţelele sociale şi aplicaţiile îi vordetermina pe utilizatori să plece din faţa desktop-ului. "Aceastătranziţie a lumii post-PC va fi o schimbare fundamentalăimensă."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO