Business Hi-Tech

Un fost angajat al Softwin a început afacerea într-un apartament de trei camere închiriat şi a ajuns astăzi la afaceri de 1,8 mil. euro

Autor: Luciana Georgescu

17.09.2014, 00:08 2318

Daniel Toma, un fost angajat al lui Florin Talpeş, creatorul companiei de securitate IT Bitdefender, a pus pe picioare o afacere prin care oferă soluţii software de opti­mizare a businessului, care înre­gistrează creşteri anuale de două cifre.

„Iniţial am lucrat la Softwin, care la acel moment avea 500 de oameni şi se extindea internaţional. Eu eram unul din cei 500, însă am hotărât să părăsesc echipa. Am înfiinţat Senior Software acum 11 ani şi am pornit de la zero, într-un apartament de trei camere închiriat“, a declarat Daniel Toma, 39 de ani, fondatorul companiei, invitat la emisiunea ZF Live.

El a precizat că primii clienţi au fost abordaţi de angajaţii Senior Software şi atraşi cu oferta de sisteme pentru zona de web.

„După ce am indentificat zona de sisteme de gestiune pentru companiile care aveau nevoie să îşi optimizeze businessurile ulterior am dezvoltat ERP Enterprise Resource Planning şi am adăugat modele specializate, precum CRM (Customer Relationship Management)“, a mai spus Toma.

Antreprenorul a precizat că Senior Software a început să lucreze cu clienţi mari după circa trei ani de la înfiinţare, adică în 2006, însă imediat a venit criza, una dintre cele mai mari provocări pentru companie. „Marii jucători au frânat, în timp ce noi am accelerat. Am fost ultimii veniţi în piaţă şi am fost nevoiţi să inovăm. Ne-am ales cu grijă clienţii şi am mers alături de ei în toată această perioadă“, a adăugat Toma. Compania livrează în prezent servicii pentru companiile de producţie, piaţa de logistică şi zona de retail. Primele două domenii menţionate sunt cele mai dinamice sectoare faţă de perioada 2002-2003, când accentul era pus pe retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO