Business Hi-Tech

Un fost oficial din administraţia Obama, investitor într-un start-up care îşi propune să revoluţioneze plăţile online

Un fost oficial din administraţia Obama, investitor...

Autor: Oana Stupinean

28.03.2016, 00:00 288

Privacy.com, un start-up dezvoltat de un fost oficial din echipa preşedintelui Obama şi şeful securităţii de la compania de servicii financiare American Express, le permite utilizatorilor să rămână anonimi atunci când plătesc online pentru un produs sau serviciu, prin generarea de numere de carduri „fictive“, scrie publicaţia PCworld.com. „Creşterea numărului de carduri bancare este direct proporţională cu interesul hackerilor şi tot mai mulţi utilizatori sunt expuşi furtului de bani.

Prin Pricacy.com încercăm să minimizăm riscul furtului de bani şi de identitate“, a spus Bo Jiang, CEO al platformei online Privacy. Aplicaţia generează numere de carduri fictive, însă în spate rămâne contul real, dar retailerii online nu vor şti cine a cumpărăt un produs sau serviciu, fiind astfel aproape imposibil pentru hackeri să găsească adevăratul cont. Aplicaţia este gratuită şi este disponibilă în variantă desktop şi pe mobile pentru smartphone-urile cu sistemul de operare iOS. Pentru a o folosi, utilizatorii trebuie să descarce programul şi să se înregistreze cu cardul bancar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO